Mor Mavi Anaokulu’nun minik öğrencileri Cumhuriyet’in kuruluşunun 94.yılında müthiş bir gösteriye imza attılar.

Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrencilerin performansı izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

4 yaş grubu Umut Tomurcukları öğrencilerinden Selin Gül, öğretmeninin öncülüğünde etkinlik düzenlerken, 5 yaş Mutluluk Çiçekleri Sınıfı öğrencileri Demet Abdülazizoğlu öğretmen öncülüğünde, 5 yaş Barış Güvercinleri Sınıfı öğrencilerinden İlknur Vural, 6 yaş Hoşgörü Kelebekleri sınıfı öğrencilerinden Tuğba Karabağ öğretmenleri öncülüğünde düzenledikleri etkinlik ile göz doldurdular.

Mor Mavi Anaokulu Müdürü Aliye Ayaz gerçekleştirilen etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yıldönümünü daha büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutluyoruz” dediği açıklamasına şu şekilde devam etti:

“94 yıl önceki inanç ve bağlılıkla hep birlikte kutlu bir bayram coşkusunu paylaşıyoruz. Bugün bize hükmeden, bizi tutsak etmeye çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıl dönümüdür.

Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup, geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek içinde çok çalışıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmak olacaktır. Bu önemli görevde gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan, yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayan şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.Türkiye Cumhuriyet’imizin 94. Yılı kutlu olsun.”

Anaokulu öğrencileri, şiir dinletisinin yanısıra, müzikli dans gösterileri, jimnastik gösterilerinin yanısıra Türk bayrağı ile donatılmış kıyafetleri ile söyledikleri İzmir Marşı ve Atatürk Çocukları şarkısı ile ailelerine, öğretmenlerine muhteşem dakikalar yaşattılar.

Yaşları 3,5 ile 6 arasında değişen kendileri küçük ama yürekleri büyük minik öğrencilerin katılımcılara sergiledikleri performans ise ayakta alkışlandı.

Editör: TE Bilişim