Mor Mavi Anaokulu görkemli bir törenle hizmete açıldı.
Ertuğrugazi Mahallesi Ersin Sokak (Pazar Pazarı Yanı) No:16/A adresinde yapılan açılışa, Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan iş yeri sahibesi Aliye Ayaz, “Anaokulu açmak benim için çok zor bir süreçti. Şükürler olsun bu açılış gününde de yanımdasınız. Yanımda olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize tekrar hoşgeldiniz diyorum.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN YAĞCI:” SADECE DEVLET GÜCÜ YETMEZ, ÖZEL TEŞEBBÜSLER DE GEREKİYOR”

Ayaz’ın ardından konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise okul öncesi eğitime verilen değerin önemini vurgulayan konuşmasında şunları aktardı:

“Hayattaki en değerli varlıklarımız, tabi ki çocuklarımız. Onları geleceğe hazırlamak bizler için vazgeçilmez en önemli şeylerden birisi. Yaşadığımız şehirde değişik ihtiyaçlar var. Bu değişikliklerin farklı eller tarafından giderilmesi son derece önemli. Sadece devletin kamu kurumlarının yapmış olduğu yatırımlarla gelişmez. Şehirler, herkes kendi üzerine düşen görevi yaptığında, kamusu özeli el ele verdiğinde, hepimiz aynı heyecanı taşıdığımızda, aynı ufka yolculuk yaptığımızda, bir takım olduğumuzda, şehirlerimizin gelişimi bu anlam da daha hızlı, daha özgün oluyor.

Şehrimizdeki her türlü yatırım çok önemli ama hayatımızın vazgeçilmezi evlatlarımızın gelişimi için yapılan yatırımları daha önemli buluyoruz. Okul öncesi yatırımları, onların gelecekleri açısından önemli. Aliye Hanım ve eşi daha önce açtıkları etüt merkezi ile bu alanda bir tecrübe kazandılar. Mevzuatların değişmesi ile bunu okul öncesi eğitime taşımaları son derece önemli. Bunu evlilik yıl dönümlerinde de yapmaları son derece anlamlı. Açılan eğitim kurumumuzun; öncelikle yavrularımız için, işletmecilerimiz için, kardeşlerimiz ve şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını temeni ediyorum.”

VALİ BÜYÜKAKIN BAŞKANLIĞINI DEVREDEREK AÇILIŞA KATILDI

Açılış programında son olarak Vali Tahir Büyükakın sözü aldı. Encümen toplantısı başkanlığını devrederek açılışa katılan Vali Büyükakın, eğitim ve öğretime verdiği önemin altını çizdi.

Vali Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün aslında başka bir programımız olmasına rağmen böyle güzel bir açılış için davet aldığımızda encümen toplantımızın başkanlığını genel sekreterimize devrettim ve buraya gelmeyi tercih ettim. Çünkü bu tür kurumlar; şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın gelişimi için son derece önemli kurumlar. Kimileri der ki, eğer hedefiniz 1 yıllıksa pirinç yetiştirin, hedefiniz 10 yıllıksa ağaç yetiştirin, hedefiniz 100 yıllıksa insan yetiştirin, Hakikaten ülkelerin ve milletlerin yükselişi incelendiğinde, kalan diğer şeyler bir yana konsuğunda geriye sadece eğitim kalıyor. Eğitim, bu memleketin yükselmesinin en önemli unsurudur. Biz de hükümetimizin politikaları ile bu konuda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu konuyu önemsiyoruz. Az önce de söylediğim gibi, bu önemsemenin bir göstergesi olarak az sonra Ankara’ya yolculuğa gidecek vekilimiz programını erteledi ve açılış için burada.

Ben encümen toplantsını erteledim ve buradayım. Belediye Başkanımız da diğer işlerini erteledi. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi sadece devlet eliyle bu işler olmuyor. Devletimiz son dönemlerde milli eğitime çok büyük katkılar sağladı ama özel teşebbüs çok şey daha yapabilir. Evlilik yıl dönümleri ile birlikte aslında bugün ikinci bir doğum gibi. Buradaki bütün çocuklar onun çocukları olacak. İnşallah bu kurumdan yarın bu ülkeye hizmet edecek çok güzel çalışamalar yapacak, bu ülkenin, Bilecik’in adını duyuracak çok güzel evlatlar yetişecek. Bu kurumun devletimize ve milletimize hayırlı insanlar yetiştirmesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından katılımcılar, anaokulunun içini gezerek, öğrennciler ile vakit geçirdiler.

Alanlarında uzman kadrosuyla eğitim öğretim vermeye devam eden Mor Mavi Anaokulunun 3-6 yaş öğrenciler için kayıtları devam ediyor.

Editör: TE Bilişim