İlimizin giriş-çıkışlarında bulunan MOBESE kameraları yenileniyor. Suç ve suçluyla mücadele için kullanılan ve 24 saat kayıt yapan kameralı güvenlik sistemi MOBESE, şehre giriş-çıkış yapan araçların plakalarını kaydediyor ve bu kameralar sayesinde şüpheli araçların takibi rahatlıkla yapılabiliyor.

İstanbul istikametinde 1. OSB kavşağı önünde kurulu olan MOBESE direği önceki gün yerinden söküldü. Sökülen direğin yerine, BİEN Seramik fabrikası önüne çift şeridi kapsayacak şekilde yeni MOBESE direkleri yerleştirildi. Henüz kamera sistemi takılmayan direklere önümüzdeki günlerde gerekli donanımların yerleştirileceği, eski direklerin ise Söğüt’te kullanılmaya başlanacağı öğrenildi.

BİEN Seramik önüne dikilen yeni MOBESE direklerinin konumu itibariyle sabit radar yerleştirmeye müsait olması, önümüzdeki günlerde Bilecik’te de uygulamaya geçecek otomatik ceza sistemi TEDES’e hazırlık olarak yorumlandı. Bilecik Belediye Meclisi geçtiğimiz ayki toplantısında, kameralı otomatik ceza sistemi TEDES’in şehir içinde kurulmasına ilişkin önergeyi oyçokluğuyla kabul etmişti. 

Editör: TE Bilişim