Bahçelievler ve Bilecik Yıldızları Anaokulu ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında, 300 anaokulu öğrencisi topluca spor yaptı. Öncelikli amaçlarının okul öncesi eğitimin benimsetilip yaygınlaştırılması olduğunu söyleyen Bahçelievler Anaokulu Müdiresi Sevgi Uğurlu, miniklere sporu sevdirmek ve spor yapma bilincini aşılamayı hedefledikleri ifade etti. Bilecik Yıldızları Anaokulu müdiresi Saliha Ertürk ise, spor sevgisinin küçük yaşlarda kazandırılmasının daha kolay olduğunu bu nedenle kardeş okul oldukları Bahçelievler Anaokulu ile birlikte bu projeye imza attıklarını söyledi.

Spor Yapalım Sağlıklı Yaşayalım Projesi kapsamında Edebali Stadı yanındaki sentetik sahada toplanan 300 anaokulu öğrencisi, müzik eşliğinde spor yaparak eğlenceli dakikalar yaşadılar. Öğretmenlerinin nezaretinde dans eden, koşan ve çeşitli engellerden atlayan minikler, sporla küçük yaşta tanışmış oldular. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Bahçelievler Anaokulu Müdiresi Sevgi Uğurlu, haftanın bir gününü spor günü olarak belirlediklerini söyledi. Uğurlu şöyle konuştu:

“Havanın güzel olduğu günlerde bahçe sporu, diğer günlerde okulun içinde “Spor Yapalım Sağlıklı Yaşayalım” sloganı ile çocuklarımızı küçük yaşta spora yönlendirmek istiyoruz. Çocuklarımızın ilkokul dönemine geldiğinde motor becerilerinin gelişmiş, yaşıtlarına oranla vücudunu tanıyan ve dengesi oturmuş, bu bedensel kalitenin verdiği özgüven ile kendini daha doğru ifade ederek okula başlamasını istiyoruz. Amacımız hem spor yapmak hem de okulöncesi eğitiminin benimsetilip yaygınlaştırılmasını sağlamak. Bilecik ilimizi okullaşma oranını % 100 ulaştırmak temel hedeflerimizdendir. İnşallah hedeflerimize ulaşırız.” Uğurlu, spor yapan öğrencilere organik meyve ikram eden bir velisine ve projelerine destek veren gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim