Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" kampanyası kapsamında Bilecik'te açılan kurslarda, büyüklerine okuma yazma öğreten ilköğretim okulu öğrencilerine gerçekleştirilen törenle bisiklet hediye edildi.

BİSİKLET İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Okuma yazma seferberliği kapsamında 732'si kadın, 789 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edilen Bilecik ve ilçelerinde açılan 60 kursa katılan 377 kişi, kendileriyle eşleştirilen öğrencilerin desteğiyle okuma yazma öğrendi. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende büyüklerine okuma yazma öğreten ilköğretim öğrencilerine bisiklet hediye edildi.

KURSİYER BÜYÜKLERİN SAMİMİYETİ İLGİ TOPLADI

Okuma yazma öğrenen büyüklerin samimi bir dil ile yaptıkları selamlama konuşması büyük ilgi topladı. Kendilerine okuma yazma öğreten çocuklarla birlikte konuşma yapan kursiyerler, okuma yazma öğrenmenin yaşı olmadığını vurgulayarak, ne yaşta olursa olsun okuma yazma bilmeyen herkesi öğrenmeye davet ettiler.

VALİ BÜYÜKAKIN: “KATILDIĞIM EN KEYİFLİ PROGRAM”

Kursiyerlerin ve öğrencilerin samimi konuşmalarından ve azimlerinden etkilenen Vali Tahir Büyükakın, yaptığı konuşmada yaklaşık 1 yıldır görev yaptığı ilimizdeki en keyif aldığı program olduğunu dile getirdi.

Vali Büyükakın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşlerinin himayelerinde bir okuma yazma seferberliği başlatıldı. Türkiye’de okuma yazma bilmeyenlerin sayısı yüzde 4, oldukça önemli bir rakam. İlimizde ise bu rakam 736 kişi. 736 kişini okuma yazma bilmediğinin tespitini yaptıktan sonra hemen ne yapabilirizi çalıştık ve çocuklarımıza emanet etmeye karar verdik. Çünkü çocuklara emanet edilen herşey başarıyla sonuçlanıyor. Bugün 736 kişinin 350 kişisini okur yazar hale getirdik. Başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl ilimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmaz.”

Program, TOKİ Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi, kursiyerlere sertifikalarının takdimi ve büyüklerine okuma yazma öğreten çocuklara bisikletlerinin hediye edilmesi ile  sona erdi.

Editör: TE Bilişim