Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ile minik öğrencilere su kaynakları, suyun canlılar için önemi ve su tasarrufu konularında bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı.

Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte, Balahatun Anaokulu öğrencileri, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Bilecik Belediyesinde su ile ilgili teorik bilgiyi aldıktan sonra Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini gezdi. 


Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Görevli Kimya ve Proses Mühendisi Onur Kavuştu, gerçekleştirilen aktivitede, minik öğrencilere sunum eşliğinde su kaynakları, suyun canlılar için önemi ve su tasarrufu konularında bilgiler verdikten sonra, minik öğrencileri Atık Su Arıtma Tesisinde gezdirdi.

Atık Su Arıtma Tesisindeki gezide laboratuvar deneyi ile su döngüsünü inceleyen öğrenciler, merak ettikleri sorulara cevap buldu.

Fen İşleri Müdürlüğünde Görevli Kimya ve Proses Mühendisi Onur Kavuştu gerçekleştirilen aktivite hakkında yaptığı kısa değerlendirmede; ''Bilecik Belediyesi olarak 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında güzel ve anlamlı bir çalışmayı daha yaptık. Balahatun Anaokulu öğrencilerimizden oluşan heyeti, önce belediyemiz toplantı salonunda sunum şeklinde bilgilendirdik. Daha sonra belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdirerek, buradaki çalışma ve işleyişi yerinde gösterme imkanı bulduk. Gerek sunum eşliğindeki anlatımlarımızda gerek gezimizde; dünyadaki ve şehrimizdeki su kaynakları, su tasarrufunun önemi, içme suyu ve özellikleri, atık sular ve arıtma sistemleri ile belediyemiz Atık Su Arıtma Tesisimiz hakkında faydalı bilgiler verdik'' ifadelerini kullandı.
Renkli ve güzel görüntülerin yaşandığı programdan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim