Bilecik Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okulları’na katılan öğrencilere mahremiyet eğitimi verildi.

Son günlerde kamuoyunda vicdanları sızlatan çocuk cinsel istismarı ve kaçırmaları haberlerinin artmasının ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlileri Esra Ayeş Aslan ve Ecem Gezer tarafından minik öğrencilere mahremiyet eğitimi verildi. Bilecik Belediyesi Park Vadi Spor Eğlence Merkezi’nde gerçekleşen eğitimde Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında açılan tenis, basketbol, futbol, yüzme ve buz pisti kurslarına gelen 4-9 yaş arasındaki öğrenciler “vücuduma dokunma” demeyi öğrendiler.

Öğrencilere oyuncak bebek üzerinden erkek ve kız öğrencilerin mahremiyet bögelerini tanıtan Öğretim Görevlileri Aslan ve Gezer, mahrem bölgelerine yabancı kimseler tarafından dokunulmasına izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Yabancı kişiler tarafından kendilerine istekleri olmadan dokunulduğunda “hayır” demeleri gerektiğini vurgulayan Aslan ve Gezer, çocuklara vücutlarının özel olduğunu ve herhangi bir tehlikede ailelerine haber vermeleri gerektiğini dile getirdiler.

Eğitim ile ilgili bilgi veren Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ecem Gezer, “bizler çocuklarımızla birlikte son zamanlarda Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına bir mahremiyet eğitimi vermeye karar verdik. Bu çalışmanın tüm Türkiye’de bütün çocuklara yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Öğretim Görevlisi Esra Ayeş Aslan ise bir anne ve öğretim görevlisi olarak can yakan bu tür olaylarla ilgili birşeyler yapmaları gerektiğini ve böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Aslan, “bu anlamda Bilecik’te ilerleyen zamanlarda bütün kurumlarda yetkililer bir araya gelip çalışmalıyız. Yarınımızın geleceği, gözümüzden sakındığımız çocuklara bu anlamda neler yapabileceğimizi öğretmemiz lazım. En azından bu tehlike anında nasıl korunabilirler, özel bölgeleri neresi bunları bilmemiz gerekiyor. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ecem hocamla bu eğitimleri veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim