Mart ayından beri Lösemi hastalığı ile mücadele eden Fatih ve Seviye Çakmak’ın kızları Nursima (3) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Osmaneli’de bir döküm fabrikasında işçi olarak çalışan Fatih ve Seviye Çakmak’ın 3 çoğundan birisi olan 3 yaşındaki Nursima Çakmak’a Mart ayında Eskişehir Tıp Fakültesi’nde Lösemi teşhisi konulmuştu.

Tedavisine Mart ayından beri Onkoloji bölümünde devam eden Nursima’ya Osmangazi Tıp Fakültesi’nde ilik nakli yapılmadığı için babası Fatih Çakmak, çocuğu Nursima’yı doktorların tavsiyesi üzerine İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi’ne götürmek zorunda kalmış ve ilik nakli için uygun donör bulunduğu müjdelenmiş 22 Ağustos’ta minik Nursima ameliyata alınmıştı.

Bu esnada minik Nursima’ya gerekli olan ilaç yurtdışından Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in araya girmesi ile Amerikan firması tarafından ücretsiz olarak getirilmişti.

Diğer yandan Lösemi hastalığına yakalanan minik Nursima için tüm Osmaneli halkı birlik olmuş ve aileye yardım kampanyası yaparak destek olmuşlardı.

Ameliyatı sonrası herşey yolunda giderken, ameliyatından 10 gün sonra fenalaşan Nursima yoğun bakıma alındı. Önceki akşam ise İstanbul Medikal Hastanesi’ne giden Nursima’dan üzücü haber geldi ve herkesi yasa boğdu.

Minik Nursima hayata gözlerini kaparken, dün öğle namazına müteakiben İstasyon Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Osmaneli İlçe Mezarlığı’na defnedildi.

Editör: TE Bilişim