Doğuştan engelli olan minik İbrahim (10) ve Zehra’ya (8) gerekli olan hasta pusetlerinin alınması için haberimiz sonrasında devlet kurumları harekete geçerek çocukların evine akın ettiler.

Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş’ın çağrısı üzerine doğuştan engelli olan İbrahim ve Zehra Pamukçu’yla ilgili yaptığımız haber sonrasında Sağlık Bakanlığı, Valilik ve Belediye harekete geçti.

Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri eve gelerek çocukları muayene ederken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ise aileyi ziyaret etmesinin ve yardımların devamını iletmelerine karşılık eve gelen Belediye ekipleri ise çocuklar için gerekli olan iki pusetin Belediye Başkanı Nihat Can tarafından karşılanacağı vaadinde bulundular.

Duygusal anların yaşandığı minik Zehra ve İbrahim’in evinde anne Lütfiye Pamukçu ve Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş’ın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 

“Yetkililerden bu konuda yardım istiyorum”

Geçtiğimiz gün gazetemize gelerek doğuştan iki engelli çocuğun pusete ihtiyacı olduğunu belirten Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, gerekli kurumlara ve yardımsever vatandaşlara çağrıda bulunmuş, ardından da çocukların anneleri Lütfiye Pamukçu da çocuklarının artık büyümeye başlaması sebebiyle hastane işlerini görmekte zorluk çektiğini aktararak yardım çağrısını şu şekilde dile getirmişti: 

“İki engelli çocuk annesiyim. Kızım Zehra Didem 8 yaşında, oğlum İbrahim 10 yaşında. Her ikisini şuanda tanı olarak Cerebral Palsy tanısı konuldu ama daha çok genetikten kaynaklı bir hastalık olduğu söyleniyor. Doğuştan engelliler, yürüyemiyorlar, konuşamıyorlar, oturamıyorlar, isteklerini belirtemiyorlar, yemeklerini ancak blender da geçirerek mama kıvamına getirip yedirebiliyorum. Dışarıya çıkamıyoruz, hastane işlerimizi çok zor görüyoruz. Zehra 28 kilo, İbrahim 30 kilo, en azından hastane işlerimi kolay görebilmek için iki tane bebek pusetine ihtiyacım var, normal bebek pusetleri artık işimizi görmüyor, bunu alacak durumumuz da yok, yetkililerden bu konuda yardım istiyorum, daha önce isteğimi belirttim ama bir geri dönüş olmadı, son olarak Engelliler Derneği’ne başvuru yaptım oradan yardım talep ettim, şuanda onlar yardımcı olmaya çalışıyorlar.” 

“Bu iki yavrumuz hem işitmiyorlar, hem de vücutlarını kullanamıyorlar”

Dernek Başkanı Halit Altıntaş ise, ailenin kendilerine ulaştığını söylemiş ve yardımseverlere çağrıda bulunarak; “bu ailemiz beni telefonla aradı ve yardım talebinde bulundu, bende kendilerini evlerinde ziyaret ettim. Bu iki yavrumuz hem işitmiyorlar, hem de vücutlarını kullanamıyorlar. Bunun için benden bebek arabası istediler, bu bebek arabaları bizim bildiğimiz bebek arabalarından değil, onlara özel bebek arabaları, fiyatları ise 4 bin liradan başlıyor. İnşallah yardım severlerimizin sayesinde bu iki yavrumuza iki araba alacağız, bu aileyi en azından biraz rahatlatmış olacağız. Hastaneye veya dışarıya çıktıklarında herhangi bir sıkıntı çekmemelerine yardımcı olacağız. Bunun yanı sıra bu ailemizin bebek bezlerine ihtiyaçları da var, onları da inşallah gidereceğiz, bu ailemiz inşallah biraz rahat edecek” ifadelerine yer vermişti.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Haberimiz sonrasında Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir gazetemiz yetkililerini arayarak gerekli çalışmalar noktasında İl Sağlık Müdürlüğü’ne talimatların verildiğini aktarırken, duruma Vali Bilal Şentürk’te müdahil olarak gerekli girişimlerde bulundu.

Sabah saatlerinde ikametgaha gelen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri küçük İbrahim ve Zehra’yı muayene ettiler, daha öncede evde sağlık hizmetlerinden faydalanan çocuklar için sağlık açısından her türlü desteği gece gündüz yapmaya hazır olduklarını belirtiler.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de çocukların anneleri ile görüşerek gerekli yardımların yapıldığını, bunun haricinde kendilerinden başka bir istekleri olup olmadığını sordular.

Başkan Can, duruma el attı

Belediye Başkanı Nihat Can’ın talimatları doğrultusunda adrese gelen Belediye ekipleri ise, iki çocuk için gerekli olan pusetlerin Belediye Başkanı talimatı ile Belediye tarafından alınarak en kısa zamanda aileye teslim edileceğini belirttiler. Belediye ekipleri Başkan Can’ın talimatları noktasında gerekli dilekçeleri anne Lütfiye Pamukçu’dan alırken, Belediye Başkanı Nihat Can’ın pusetleri aileye bizzat teslim edeceğinin müjdesini de verdiler.

Anne Lütfiye Pamukçu’dan teşekkür

Evlerine gelerek engelli İbrahim ve Zehra’yı ziyaret eden kurum yetkililerine teşekkür eden anne Lütfiye Pamukçu, pusetlerin alınması noktasından özveri gösteren Belediye Başkanı Nihat Can’a da müteşekkir olduğunu aktardığı konuşmasında; “iki tane engelli çocuğumun ihtiyacı olan iki adet hasta puseti için Engelliler Derneği Başkanı Halit beye talepte bulunmuştum. Allah razı olsun Halit beyde geri çevirmedi beni ve Yarın Gazetesi'ne haber yapıldı, daha sonra birçok farklı yerden haber sonrasında beni ziyaret edenler oldu. Sonrasında evime sağlık ekipleri geldiler, çocuklarımı muayene ettiler ve bir sorun olduğunda eve gelmek için söz verdiler, daha sonra Sosyal Hizmetler’den geldiler, zaten oradan bir maaş alıyorum, çocuklarımın ihtiyacının giderilmesi için, onlar tekrardan kontrol ettiler ve halimizi hatırımızı sordular, daha sonra Belediye Başkanı Nihat Can bey ekiplerini gönderdi. İsteklerimizi onlara da belirttik ve pusetleri almak için söz verdiler, herkesten Allah razı olsun, bir nebzede olsa yükümü hafiflettiğiniz için çok teşekkür ederim, iyi insanlar iyi ki varlar.

İnşallah çok yakın bir zamanda pusetlerimiz gelecek. İnşallah çocuklarım temiz hava alabilecekler, ben rahat edeceğim, artık kucağımda hastane hastane, doktor doktor dolaşmaktan kurtulacağım, bunun için tekrardan Belediye Başkanı Nihat Can beye çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Altıntaş: “Takipçisi olacağım”

Dernek Başkanı Halit Altıntaş ise anne Pamukçu’nun talebinin yerine getirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu aktarırken, “bugün kardeşimize ziyarete gelenler oldu, gelenler en kısa zamanda inşallah sorunları giderecekler, söz verdiler, bizde onların takipçisi olacağız”dedi.

Bunun yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen personel çocukları muayene ettikten sonra iletişim numaralarını Anne Lütfiye Pamukçu’ya vererek 7/24 kendileriyle irtibat kurabileceklerini belirttiler.

Duygusal anların yaşandığı minik Zehra ve İbrahim’in evinde anne Lütfiye Pamukçu ve Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş’ın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Editör: TE Bilişim