Özel Bilecik Edebali Anaokulu öğrencileri, Müzeler günü Kutlama Programı kapsamında arkeolojik çalışmalar yaparak hem eğlendiler hem öğrendiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Bilecik Müzesi Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Deneysel Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla düzenlenen program kapsamında, minik arkeologlar ilk olarak Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleriyle tanışarak bölümü gezdiler.Bölüm kütüphanesini ve bazı buluntuları inceleyerek arkeoloji hakkında bilgi edinen öğrenciler sonrasında Prof.Dr.Turan Efe laboratuvarını gezdiler ve çocuklar için hazırlanan arkeoloji slaytını izlediler. Slaytta ilk insanların yaşadığı evleri, mağara resimlerini, kullandıkları eşyaları gördüler ve arkeoloji nedir ve arkeologlarun yaptıkları işleri öğrendiler.

Etkinliğin devamında ise arkeolojik uygulamalı kazı alanına giden öğrenciler çok heyecanlı ve  keyifli dakikalar yaşadılar. “Minik arkeologlar” etkinliğiyle arkeolojik kazı yapan minikler buldukları kalıntılarla arkeoloji çalışmalarının ne kadar zorlu ama bir o kadar da eğlenceli olduğunu yaşayarak öğrendiler.

Okul vizyonunun yaparak yaşayarak, deneysel öğrenmeyle öğretmek olduğunu belirten Kurucu Saadet Güzel, bu güzel etkinliği düzenleyen ve okula davet eden Öğretim Üyesi Dr. Sinem Üstün Türktekin’e, Müze Araştırmacısı Erdal Mean’a, tüm Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerine, öğrencilerine ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim