İl Özel İdaresi tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmak üzere 3 minibüs hibe edildi.

        Gençlikspor İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şubesi ve Bozüyük Fen Lisesi’nin talip olduğu 3 minibüsün anahtar teslim töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbat, “İdaremizdeki 3 tane atıl vaziyette bekleyen otobüsümüzün değişik kamu kurumlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize teslim törenini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Biliyorsunuz İl Özel İdareleri, ilin gençlik ve spor kültür turizm gibi eğitim gibi sosyal hatlarla ilgili her türlü işle görevli ve yapmakla yükümlü. İlimizde 3 tane atıl bekleyen otobüsü de talip olan, birisi Gençlik Spor  Müdürlüğü, birisi İlim Yayma Cemiyeti, birisi Fen Lisesi olmak üzere kendilerine hizmet ettikleri gençleri getir-götür hizmetlerinde, sportif faaliyetler, kültürel etkinliklerde kullanmak üzere bu otobüslere talip oldular. İl Genel Meclisimiz de bu taliplikleri resmi kayda dökerek kendilerine ortak hizmet projesi kapsamında teslimini öngördü, kabul etti.  En az beş yıl süre ile olmak üzere bu araçların Bilecik'teki yaşayan gençlerimizin her türlü kültürel ve sportif faaliyetlerinde kullanılmak üzere tahsisini yaptık. Bugün de protokolle devrini gerçekleştiriyoruz ve teslim ediyoruz, anahtarlarını teslim edeceğiz inşallah. Ben bu araçların ilimizdeki gençlerimize her türlü etkinlikte kazasız belasız kullanılmak üzere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kullanacak tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum, tüm sivil toplum örgütlerimize, okulumuza ve Gençlik Spor Müdürümüze başarılar diliyorum. İnşallah hayırlı hizmetlerde kullanırlar” dedi.

        İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Haziran ayında aldığımız Meclis kararıyla ikisi kapanan beldelerden gelen otobüsümüz vardı. Birini de İl Özel İdaresi olarak kendimiz kullanıyorduk. Bu iki otobüsü, birisini Fen Lisesi, birisini de İlim Yayma Cemiyeti 'ne tahsis ettik. Diğer otobüsümüz de Gençlik Spor Müdürlüğümüze gençlerimizin kullanımı için inşallah teslim edeceğiz şimdi. Ben hepsine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hayırlı işlerde kullanacaklar bunları. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

        İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şube Başkanı Şadan Turhan da, konuşmasında, “İlim Yayma Cemiyeti 1951'den bu tarafa Türkiye'de 1975-76'dan itibaren de Bilecik'te son 10 yılda üniversite öğrencilerine hizmet etmek üzere kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.  Kamu yararına olması münasebetiyle biz de bir müracaatta bulunduk. Sağolsun il sekreterimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz teveccüh gösterdiler, bizim bu müracaatlarımızı değerlendirdiler, uygunluğunu gördükten sonra da gençlerin hizmetine sunmak üzere böyle bir ikramda bulundular. Biz başta sekreterimize, İl Genel Meclis Başkanımıza ve diğer üyelerine, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu araçlar inşallah gençlerimizin hizmetinde olacak. Şu an yeni bir yurt daha yapıyoruz, kız yurdu yapıyoruz. Bilecik'te üniversite öğrencilerine yönelik bu çalışmalar devam edip gidecek. Herkese çok teşekkür ediyorum, bu tür gayretlerden dolayı, eğer böyle sivil toplum örgütlerine bu tür destekler verilirse bizim gençliğe hizmetimizin ivmesi gittikçe artacaktır. Gittikçe daha güzel şeyler yapacağımıza ve gençlerimize hizmet edeceğimize inanıyorum. Teşekkür ederim” Ggörüşlerine yer verdi.

        Bozüyük Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Gümüş te, “yaklaşık üç yıl önce açılan, ilimizin en güzel kurumlarından biri haline gelen okulumuzun bugün itibariyle bir otobüsünün olması bizim için fevkalade güzel bir durum. Bu vesile ile başta İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İl Genel Meclisi üyelerimize ve İl Genel Meclis Başkanımıza hasraten teşekkürlerimi sunuyorum. Az önce İlim Yayma Cemiyeti temsilcisi abimizin dediği gibi yaklaşık 300 öğrencimizin hizmetinde olacak bir araç. Sosyal kültürel faaliyetlerde, okulun maçlarında, bilgi yarışmalarında, her türlü naklinde erkek pansiyonu uzakta olan öğrencilerimizin taşınmasında hizmet edeceği için de son derece mutluyum. Bu yüzden sebep olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

        Gençlik Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk ta, “Gençlik Spor Müdürlüğü olarak İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Nihayetinde bu otobüsümüz Bilecik halkı için, Bilecik gençliği için, Bilecik sporcuları için kullanılacak. Dolayısı ile kamu hizmetinde de bazı kurumlara da verebileceğimiz bir durum. Bu gençlerimizi gerek il içinde gerek il dışındaki faaliyetler götürmek için çok güzel bir fırsattı. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Zaman zaman  dışardan araba kiralama söz konusu oluyordu, bu sıkıntı oluyordu, bunu çözmüş olduk dolayısıyla. Tüm genel sekreterliğimiz ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

        Konuşmaların ardından araçların anahtarları kurum yetkililerine teslim edildi.

Editör: TE Bilişim