Eğitim alanında çeşitli değerlendirmeler yapmak üzere Bilecik’e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik'in nelere gebe olduğunu şimdiden kestirmek çok zor ama yapacağımız çalışmalar buradan çok yeni tohumların, çok yeni müjdelerin geliştirilebileceğini gösteriyor" dedi.

Bilecik Valiliği’ndeki ziyareti sırasında Bakan Selçuk’a , Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu öğrencileri tarafından adına Gölpark mevkiine dikilmiş 11 fidanın sertifikası takdim edildi. Bilecik ziyaretinin birçok amacı olduğunu, bu amaçların başında ise buradaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğine bakmak ve yeni projeler konusunda değerlendirmeler yapmak olduğunu belirten Bakan Selçuk, şu ifadelere yer verdi: “Yapacağımız istişareler sonucunda buranın eğitiminin hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde hangi noktalara taşınabileceğinin, potansiyelinin ne olduğunun ele alınması olacak. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’in nelere gebe olduğunu şimdiden kestirmek çok zor ama yapacağımız çalışmalar, buradan çok yeni tohumların, çok yeni müjdelerin geliştirilebileceğini gösteriyor. Burada bu potansiyel fazlasıyla var, bu potansiyeli değerlendirerek öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin geleceğini tasarlamak anlamında yapacağımız çalışmalar, projeler ele alınacak. Burada bulunmaktan ve burada yapacağımız çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak raporları paylaşmaktan mutluluk duyacağım.”

VALİ ŞENTÜRK:  “MİLLİ EĞİTİM’DE BÜYÜK BİR ATILIM YAPMAYI ARZU EDİYORUZ”

Vali Bilal Şentürk ise, burada yaptığı değerlendirmede, “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’imizde Milli Eğitim Bakanımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. İlimizde yaklaşık 36 bin öğrencimiz, 2 binin üzerinde de öğretmenimiz var. Bu yönüyle baktığımız zaman eğitim ordusunun önemli bir birliği burada. Milli Eğitim Bakanımızın da Cumhurbaşkanımızla beraber önümüze koyduğu bir vizyon var, vizyona uygun olarak Milli Eğitim’de büyük bir atılım yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah bugün Sayın Bakanımızın da direktifleri ve değerlendirmeleriyle birlikte bu noktada yeni bir ufuk açacağız. Eğitim, geleceğimiz için çok önemli bir unsurdur, Sayın Bakanımızın bizlere vereceği cesaretle  bu noktada da bir atılım içerisinde olacağız.  Bilecik’i eğitim alanında daha iyi noktalara taşıyacağız, teşrifleri için Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer yandan Bakan Ziya Selçuk, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Editör: TE Bilişim