Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik’e gelerek çeşitli temaslarda bulunurken, AK Parti merkez ve ilçe seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi.




İlk olarak Bozüyük ilçesine gelerek seçim bürosunun açılışın yapan Nabi Avcı, yaptıkları yatırımları anlattı.

Fatih Projesi’nin önemine değinerek hem Bilecik merkezinde hem de ilçelerde özellikle bu projeden bahseden Avcı, ''Fatih Projesi kapsamında geçen hafta Sayın Başbakan'ın katıldığı törenle bir günde, Türkiye genelinde 100 bin tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdik. 25 sene önce rahmetli Özal’ın Milli Eğitim danışmanı iken, rahmetli Özal, 'okullarımızda 1 milyon bilgisayar olacak' dediği zaman kimse inanamamıştı.



Şimdi biz İnşallah önümüzdeki 3 yıl içinde okullarımızda çocuklarımıza 1 milyon değil 10 milyon 600 bin bilgisayar dağıtacağız. Uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeydi. Türkiye en başından beri okulun yanında ayrıca velilerimizi, ailelerimizi ciddi manada maddi külfete sokan, çocuklarımızın gününü, gecesini birbirine karıştıran bu dershane külfetinden inşallah çocuklarımızı kurtarıyoruz. Dershaneleri dönüştürüyoruz, neye dönüştürüyoruz, özel okula dönüştürüyoruz" dedi.



Bozüyük’ten Pazaryeri’ne geçen Nabi Avcı burada da seçim bürosunun açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarla biraraya geldi.

Pazaryeri’nden ayrıldıktan sonra Bilecik merkezine gelerek Kayı Plaza’da bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Nabi Avcı’yı çok sayıda partili karşıladı.



Rötarlı olarak Bilecik merkezine gelen Bakan Nabi Avcı, Milli Eğitim’de ne yapıldığının anlaşılması isteniyorsa son 10 yılda yapılanlarla Cumhuriyet tarihi zamanında yapılanlara bakılması gerektiğini belirtti. Koalisyonlar döneminde Milli Eğitim projelerinin rafa kalktığını belirten Nabi Avcı, bu dönemlerde Türkiye’nin çok şey kaybettiğini iktidarları döneminde ise bütün projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.



Her alanda yapılan projeleri vatandaşların yaşayarak gördüklerini ve kıyasladıklarını söyleyen Bakan Nabi Avcı, insanların iyi şeylere kolay alıştıklarını belirterek bunların istikrara bağlı olduğunu söyledi. İstikrarın kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Nabi Avcı, ‘çocuklarımıza çok daha gelişmiş bir Türkiye bırakacağız’ dedi.



Bu seçimin Türkiye’nin seçimi olduğunu belirten Nabi Avcı, tarihi bir dönemeç olduğunu Türkiye’nin bu dönemi çok rahat geçeceğini söyledi. Avcı, ‘ister MHP’li olsun, ister CHP’li olsun parti farkı gözetmeksizin bütün kardeşlerimden Bilecikli hemşehrilerimden özel olarak ricada bulunuyorum. Bu seçimde Türkiye’nin yanında yeralın. Bu seçimde kullanacağınız oyun Türkiye’nin istikrarına verileceğinin bilincinde olun” dedi.



Milli Eğitim Bakanı olarak söyleyecek birşeyleri olmadığını eserlerinin herşeyi söylediğini belirten Nabi Avcı, ‘Şeyh Edebali Üniversitesini söylüyoruz. Milletvekilimiz yeterince bize bırakmadan daha fazlasını söylüyor. Milli Eğitim göstergelerimiz Bilecik’te iyi ilçelerde de daha iyi olacak. Memleketimize inşallah hizmetlere vesile olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Bakan Nabi Avcı, seçim bürosunun açılışının ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan AK 
Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

 

Editör: TE Bilişim