Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Bizler bugün, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 97 yıl önce, Türk ulusunun bağımsızlığı ve özgürlüğü için ortaya konulan kahramanlığın büyük onuru ve gururunu yaşıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Mesajında, Bilecik'in kurtuluş şehri olduğu gibi, tarihin her döneminde dik duran, eğilmeyen, kardeşlik ve birlik bayraklarını hep yükseklerde tutan ve aynı zamanda kuruluşun beşiği olduğunu hatırlatan Milletvekili Yaşar Tüzün, mesajında şunları kaydetti:
‘’Şüphesiz Kurtuluşun Şehri Bilecik, Kurtuluş mücadelesinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Milletin makus talihinin yenildiği topraklar olan Bilecik, Cumhuriyetin doğuşunu beraberinde getiren kadim bir kent olmuştur. Bu anlamda 6 Eylül, ulusumuzun yenilmezliğinin simgesi, Bilecik'in göğsündeki onur madalyasıdır. Kuruluşun beşiği bu topraklar, aynı zamanda milli mücadelenin kentidir. 6 Eylül destandır, diriliştir, kuruluştur ve kurtuluştur. İnsanımız için özgür olma tarihinin başlangıcıdır. Bizler de bu kadim şehre hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimiz için her zaman en ön safta yer alıp, yükselişi ve gelişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu zaferi armağan eden ve canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle hatırlıyor ve anıyorum’’ ifadelerini kullandı.
Milletvekili Yaşar Tüzün mesajında; Bilecik’in ili ve ilçeleri ile birlikte önemli destanların yazıldığı topraklar olduğunu belirterek, 4 Eylül Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşu ve 5 Eylül Pazaryeri ilçesinin düşman ilçesinden kurtuluşunu da tebrik etti.

Editör: TE Bilişim