Aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanları  Münür Şahin ve Mehmet Duymuş hakkındaki  ilk açıklamasını YARIN’a yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Başkanlarımızın  performansları, davranışları ve özel hayatları değerlendirilerek karar veriliyor”dedi.

AK Parti, Bilecik’te 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Belde ve Belediye Başkan Adaylarını belirledi. Mevcut Belediye Başkanları olan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise bu listede  yer almadı.  Özellikle tekrar aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılan  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in aday gösterilmemesi kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. Başkan Şahin’in tekrar aday olmasını isteyen birçok Osmanelili vatandaş, Belediye binasının önünde toplanarak Başkan Şahin’e sahip çıktı.

Yağcı, AK Parti Belde ve Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısının ardından aday gösterilmeyen mevcut Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve  mevcut Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş hakkında ilk açıklamasını YARIN'a yaptı. Yağcı, Belediyeciliğin 2-3 aylık bir mesele olmadığını, Başkanların performanslarının , davranışlarının ve özel hayatlarının da değerlendirildiğini dile getirdi.

Son kararın Genel Merkez tarafından alındığını vurgulayan Milletvekili Yağcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Milletvekili olarak mutlaka bizim de söz hakkımız vardı. Biz bu anlamda 3 şeye baktık. Teşkilatımızın görüşleri Milletvekillerinin görüşleri ve halkımızın görüşleri. Bunları değerlendiriyoruz. Genel Merkezmimizde, mevcut Belediye Başkanlarımız varsa önce mevcut Belediye Başkanı'nın 5 yıllık süreç içerisinde devam edip etmemesi noktasında bir karar veriliyor. Genel Merkez o kararı verdikten sonra diğer alternatifler üzerinde düşünülür. Mevcut Belediye Başkanlarımız da sağolsunlar 5 yılda çok güzel hizmetler yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Fakat genel toplama bakıldığı zaman buralarda bir kan değişimi gerektiği, yeni arkadaşlarla devam edilmesinin şehirlerimiz adına daha faydalı olacağına karar verildi. Bizim de bu verilen karara saygı göstermek dışında bir durumumuz söz konusu değil.”

“MÜNÜR BEY ÇALIŞKAN BİR ARKADAŞIMIZ FAKAT BU GENEL MERKEZİN KARARI”

Kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan ve bazı çevreler tarafından tepki toplayan Münür Şahin kararını değerlendiren Yağcı, “Münür Bey çalışkan bir arkadaşımız. Sevenleri de var fakat bu karar, AK Parti Genel Merkezi'nin kararı. Bu kararın içerisinde Milletvekilinden, İl Başkanına, teşkilatın diğer unsurlarına kadar, bu zaman kadar yapılan çalışmalara kadar  etkileyen birçok faktör var. Fakat AK Parti'de Recep Tayyip Erdoğan'ın altında imzası olan bir karar var. Onun bunun adayı noktasında değil. AK Parti ailesi çok güçlüdür. Türkiye'nin yönetimine taliptir. Münür Bey, bugün burada Belediye Başkanı olmaz yarın Milletvekili olur veya başka noktalara gelir. Hayatın vazgeçilmezi de bu olaylar değildir ama bugün partimizin yetkili organlarındaki  arkadaşlarımızın bu dönem içerisinde dinlenmesi gerektiği noktasında karar verdiler. Bizler de bireysel olarak, dost olarak, arkadaş olarak kardeşlerimizle bu zamana kadar hiçbir ters durumumuz olmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

“BAŞKA BİR TERCİH YAPARLARSA KARARIMIZIN DOĞRU OLDUĞUNU GÖRÜRÜRÜZ”

"Aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanlarının başka partiden veya bağımsız olarak yoluna devam etmesi durumunda AK Parti bir sıkıntı yaşar mı?" Sorumuzu yanıtlayan  Yağcı, “Siyaset içerisinde herkes serbesttir. Kendi tercihlerini değerlendirir. Biz, herkesin bizimle birlikte olmasını arzu ederiz. Birlikte siyaset yaptığımız,el ele gönül gönüle gezdiğimiz arkadaşlarımızla farklı bir rekabet içerisine girmeyi istemeyiz. Onların da farklı bir tercih yapacaklarını sanmıyorum. AK Parti'nin başka noktalarında veya toplumun başka kademelerinde bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden Bilecik de ,Türkiye de her zaman faydalanacaktır. Siyaset bir matematik işi olduğu kadar da gönül işidir. AK Parti dışında farklı bir partiye geçerlerse o zaman 'hiç AK Partili olmamışlardır' derim. O zaman bazı tespitlermiz doğruymuş diyerek haklılık kazanır. Gerçekten AK Parti'de gönüllülerse ve hizmet belediyeciliğinin peşindelerse,kendi bireysel koşuşturmacalarında değillerse, farklı bir noktada olacaklarını düşünmüyorum. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin imzasının olduğu bir karara o kardeşlerimiz de saygı gösterirler diye düşünüyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim