Milletvekili Tüzün,Gaziler Günü mesjında;

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda savaş yapmış, sayısız ferdi şehit ve gazi olmuşlardır.

Türk milleti bunun en güzel ve son örneğini Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde verilen ‘’Kurtuluş Savaşı’’nda yaşamıştır. Tarihimizin böylesine kahramanlık günleriyle dolu olmasını borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimiz birer onur abilerimizdir.

Muharip Gazi, bilindiği gibi harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya Gazilik ve Mareşallik rütbesi verilmiştir. 27.06.2002 tarihinde çıkarılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül ‘’Gaziler Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Milletimizin her ferdi gazi ve şehit olan atasını en derin minnet ve şükran duygularıyla anmaktadır.

Büyük mücadeleler sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde vatanımızı parçalamaya çaba sarf eden dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm kahraman gazilerimizin ’’Gaziler Günü’’ nü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım."ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilişim