Bilecik’te; Cumhuriyet Halk Partisi tarafından alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, günün anlam ve önemine binaen konuşarak, il protokolünün hazırlanan programa zamanında katılmamasına yönelik tepkisini gösterdi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:

‘’MİLLİ BAYRAMLARINI KUTLAYAMAYANLAR DİNİ BAYRAMLARINI KUTLAYACAK VATAN BULAMAZLAR’’

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partililerle birlikte kutladıkları alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde yaptığı konuşmada; ‘’Milli Bayramlarını kutlayamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar’’ dedi.

Sabah saat 09.30’da yapılan çelenk sunma törenine Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Tugay Komutanı Murat Bulut ve Milletvekili Selim Yağcı’nın katılmamasını eleştiren Tüzün, diğer yandan alternatif çelenk törenine hiçbir basın mensubunun katılmamasına da tepki göstererek “ ‘’Saygıdeğer İl başkanımız, kıymetli Belediye Başkanım. Belediye Başkanım demeye hasret kalmıştık uzun süredir. Gençlik Kollarımızın değerli üyeleri, Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneğinin kıymetli üyeleri. Sevgili Gençler, kıymetli hanımefendiler ve beyler, basınımızın güzide mensupları diyeceğim ama maalesef basınımızın da böyle bir ilgi göstermediğini tespit ettik. ‘’ dedi.

Tüzün, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Sevgili Hemşehrilerim. Bu yıl 19 Mayıs Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere yola çıkışının 100 yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, tarihimizin dönüm noktasıdır. Devletimizin ilk adımı atılmıştır. Aydınlık ve çağdaş geleceğimizin bayramı olun bu gün, gençlerimize emanet edilmiştir. Her şeyin gerçekten çok güzel olacağı inancıyla 100 yıldır bu umudumuzu kaybetmedik, mücadelemizi hep birlikte sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ümüzün doğduğu tarihtir bugün. Bu tarihi anlayamayanlar unutmasınlar ki milli bayramları kutlayamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar. Bunu bu sabahki bu güzel törene gölge düşüren anlayışa bir kez daha haykırmak istiyorum. Milli Bayramlarını kutlayamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar.’’ Dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:

‘’2023’TE BİZİM YÖNETİMİMİZDE ON BİNLER MİLLİ BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLAYACAKLAR’’

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Semih Şahin ise ‘’Bütün halkımızın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Sayın İl Başkanımız, bu günün anlam ve önemini çok güzel bir şekilde izah etti. Ben sabahki yaşadığımız sıkıntı ile ilgili olarak duygularımı aktarmak istiyorum. Buraya geldiğimizde gördüğümüz özensizlik her şeyde olduğu gibi ortadaydı.

100. Yılı olmasına rağmen gördüğüm özensizlik ve dağınıklık ile ilgisizlik bütün bunlar bana Atatürk’ün Samsun’a yola çıkmadan önce İstanbul’da boğaza bakıp o işgal kuvvetlerini gördüğünde; ‘’Geldikleri gibi gidecekler’’ sözünü hatırlattı. Ben de bu programı organize edenlere, bunun müsebbipleri olan herkese dönüp; ‘Bütün bunlar da geldikleri gibi gidecekler. Çok ömürleri yok’ diyorum. 2023’te bizim yönetimimizde on binler sokakta olacaklar ve milli bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Katılımcılar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek, program alanından ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim