Kütahya’nın Domaniç İlçesi kırsalında Pazar günü’nden beri süren ve hava muhalefeti sebebiyle kontrol altına alınamayan yangının, Bozüyük sınırına dayanması neticesinde olay yerine giden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, basın açıklaması yaptı. Yanındaki heyet ile sıcak noktadan açıklamalarda bulunan Tüzün, koordinasyon eksiliğine vurgu yaptı. Tüzün konuşmasında:

“Maalesef üç gün önce bölgemizde çıkan yangının sürekli bir şekilde devam etmesinin büyük kaygılarını yaşıyoruz. Bölgemizde özellikle 3 tane orman kulesinin olmasına rağmen, bir tane bekçinin olmaması, orman yollarının olmasına rağmen, yolların insan boyu otların olmasından dolayı ve de ciddi bir koordinasyon eksikliğinden dolayı bugün bölgemiz bu felaketle karşı karşıya. Şu anda Türkiye’nin en büyük yangını ile karşı karşıyayız. Ne ilgili bakanlıktan, ne de hükümetten hiçbir çare arayışı yok.

Yangının çıktığı ilk günden beri köylülerimiz, vatandaşımız 177’yi arıyorlar ve diyorlar ki: “yangın var!”, “o yangın küçük bir yangın, siz köylüler olarak kendi başınızın çaresine bakın” diyorlar. Köylülerle o küçük yangını baş başa bırakıyorlar. Köylülerimiz ağaçları kesmek istiyorlar. Ve Diyorlar ki: “ağaçları kesemezsiniz, siz yangını söndürmeye bakın.” İşte ağaçlar kesilmedi, küçük yangın dendi ve şu anda aşağı-yukarı 300 Hektarı geçmiş bir orman yangını ile karşı karşıyayız. Buraya Türkiye’nin birçok ilinden itfaiye ekipleri gelmiş durumda. Ama her biri koordinasyon eksiliğinden dolayı, birbirleriyle irtibatlaşamıyorlar. Ciğerimiz yanıyor!”dedi.

Editör: TE Bilişim