Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Tüm dünyada emeğiyle geçinenlerin birlik, mücadele, dayanışma ve haklarına sahip çıkma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, bütün işçi kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Mesajında; ‘’Emek ve üretim en büyük değerlerimizdendir’’ ifadesini kullanan Milletvekili Yaşar Tüzün, şu ifadelere yer verdi:

‘’1 Mayıs, 1886 yılından beri bütün ülkelerde İşçi Bayramı olarak kutlanmakla birlikte maalesef ülkemizde yıllarca yasaklanmış ve ne yazık ki iktidarın uygulamalarıyla göstermelik’ olarak kalmış, bayramın içi boş bırakılmış, evrensel değerlerle doldurulmamıştır.   Bunun yanı sıra uygulanan ekonomi politikasıyla işsiz sayısı artmış ve işçi kardeşlerimiz gerekli sendikal haklarından mahrum edilmiştir. Gerek sosyal haklar gerek çalışma şartları itibariyle iş hayatına ilişkin yapılması gereken birçok çalışmanın olduğunu hatırlatmamız gerekmektedir. Eşit haklar ve dengeli vergilendirmeler ile işçi kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerin giderilmesi en önemli çalışmalar arasında yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek ilimizde gerek ülkemizdeki işçi kardeşlerimizin çalışma hayatı, ücretleri ve sahip olması gereken hakların her zaman takipçisi olacağız. Çünkü emeğin ve üretimin en büyük değerlerimiz arasında yer aldığının farkındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin Bayramını kutluyor; sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum’’

Editör: TE Bilişim