Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik halkının yıllardır yapılmasını beklediği yeni Devlet Hastanesi’nin çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Şu an için hastane yeri konusunda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Eldemir, yer konusuna yapılacak fizibilite çalışmaları sonrası karar verileceğini söyledi. Özel İdare arsasının uygun olmadığı yönünde çıkan söylentilerin doğru olmadığını ifade eden Eldemir, iki yer üzerinde durulduğunu, Özel İdare arsasında sorun yaşanması halinde hastanenin üniversitenin yanındaki yere yapılabileceğini söyledi. Eldemir konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hastane yerinde sıkıntı yok. Çalışmalar devam ediyor. Hatırlarsanız bir önceki açıklamamızda da şunları söylemiştik. Sayın Bakanımız, Özel İdaremizin olduğu alana hastane yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Bu çalışma teknik bir çalışmadır. Burada yapılacak fizibilite çalışmalarından sonra, etüt proje çalışmalarının ardından, kurumlar arası yer takası konusunda dengelerin sağlanması sonrası hastanenin burada yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

Fizibilite bitmeden bu hastane buraya olacak veya olmayacak demek doğru değil. Şu an için hastane yerinin uygun olmadığına ilişkin çıkan söylentiler doğru değil. Biliyorsunuz bu alan Özel İdaremize ait. Buranın hastane alanına çevrilmesiyle ilgili Milli Emlak’la bir takım takaslar söz konusu. Burası Milli Emlak’a hastane alanı olarak terk edilirken, Özel İdare’ye verilecek alanın rakamsal değeri örtüşmezse ihtilaf çıkabilecek bir konu bu. Bu noktaya da henüz gelinmedi. Buradaki değer çalışmaları belli bir noktaya geldi. Bu değerler karşılaştırılıyor.

Sonuçta bizim iki hastane yeri üzerinde çalışmamız var. Birincisi daha önce belirlenen Pelitözü’ndeki Gülümbe Kampüsü yanındaki yer. Diğeri de Özel İdaremizin olduğu yer. Biz şehre uzaklığı açısından, kullanabilirliği açısından buranın daha iyi olacağı kent dinamikleri tarafından söylendiği için önceliği buraya verdik. Burada bir sıkıntı çıkarsa diğer alternatifler göz önünde bulundurulacak. Şu ana kadar burayla ilgili bir sıkıntı gündeme gelmiş değil. Kurumların birbirleriyle yazışmaları devam ediyor.”

 

Editör: TE Bilişim