Eldemir, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:“Bir toprak parçasında yaşayıp da tek vücut olarak ‘millet’ olabilmek ve millet olmanın gereklerini yerine getirebilmek, devlet kurmak ve onu yaşatmak için çok önemlidir. İdeal bir millet olmak için bu ruhu taşıyan insanlar gereklidir. Bizim ecdadımız bu ruhu benliğinde taşıyarak sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millet olmayı başarabilmiştir. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle; Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 94. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti hedef olarak ortaya koyduğu ‘muasır medeniyetler’ yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Özellikle 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde istiklaline ve istikbaline aşık aziz milletimizin bu dik duruşu ile şahlanan Cumhuriyetimiz bugünden daha büyük bir coşku ve heyecanla 100. Yılına ve 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın milletinden aldığı güç ile çizdiği 2023 hedefleri bölgemizdeki ve dünyadaki istiklal mücadelesi veren tüm mağdurların, soydaş ve kardeş toplulukların umut kaynağı olmuştur. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 100. yıl yani 2023 hedeflerimize doğru süratle yol alacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş savaşımızdan bugüne bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Bilecikli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim