Ak Parti Bilecik teşkilatı, 1 Kasım seçimlerinde elde ettikleri başarıyı Şelale Restoran’da verdikleri kahvaltıyla kutladı. Partinin tüm kadrolarını bir araya getiren kahvaltıya Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı da katıldı. Seçim sonucuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Eldemir, seçimin kaybedeni olmadığını söyledi ve kendisine oy versin vermesin, sandığa giden tüm Bileciklilere teşekkür etti. Ak Parti’nin her kesimden destek aldığını vurgulayan Eldemir, “Bu Ak Parti’nin toplumun çimentosu, siyasetin merkezi olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı. Kimsenin kimseyi ötekileştirmeyeceğini ve herkesin birinci sınıf vatandaş olarak yaşayacağını belirten Eldemir, CHP milletvekili Yaşar Tüzün’ü arayarak kutladığını, CHP ve MHP İl Başkanlarının da kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi. Eldemir şöyle konuştu:

“Sandığa giden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum”

“Bu seçim Türkiye demokrasi tarihi açısından önemli bir seçim oldu. Bilecik’te de %90’dan fazla katılımla Bilecikli hemşerilerimizin inancı da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu için öncelikle teşekkür ediyorum. Burada teşekkür ederken sadece bizim partimize ve bize destek verenlere değil, demokrasiye olan inancıyla sandığın başına giden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu seçimlerin bir diğer teşekkürünü de sandıklarda görev alan kurul üyeleri ve müşahitleri hak ediyor. Türkiye genelinde birkaç saat içinde sandıkların neticesini doğru bir şekilde veren başta partimizin temsilcileri olmak üzere, tüm siyasi partilerin sandık başındaki temsilcileri ve müşahitlerine de özellikle teşekkür ediyorum.

“Ak Parti’nin toplumun çimentosudur”

Bu seçimin kaybedeni yok. Şunu özellikle vurgulamamız lazım, Ak Parti toplumsal isteklere cevap verme üzerine siyaset yapan bir parti. Sayısal ve siyasal meşruiyetini, son seçimde aldığı açık ara farkla gösterdi. Ama bundan daha önemlisi, toplumum merkezi olması. Henüz kesin sonuçlar açıklanmadı ama, kesine yakın sonuçlara göre 3 ilin dışında tüm illerde milletvekili çıkarması, her kesimden destek alıyor olması, bu toplumsal meşruiyeti göz önüne getiriyor. Bu da Ak Parti’nin toplumun çimentosu, siyasetin merkezi olduğu anlamına geliyor. Bundan dolayı bize destek veren tüm hemşerilerimize, aziz milletimize de teşekkür ediyorum.

“Kimse de bir başkasını ötekileştiremeyecek”

Hiçbir vatandaşımız mahzun olmasın. Kaybedeni olmayan bir seçim dedik. Biz sadece bize destek verenlere değil, toplumdan gelecek her türlü talebe cevap verip hizmet üretecek, milletimizin rızasını kazanarak Hakk’ın rızasını kazanmaya talip olmuş bir ekibiz. Kimse kendisini ötekileştirmesin ve kimse de bir başkasını ötekileştiremeyecek. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşamaya devam edecek. Bir olarak, birlik olarak 2023 hedeflerine, 2053’lere, 2071’lere, farklı siyasi düşüncelere sahip olsak da,  hep birlikte götüreceğiz. Hepimizin amacı bu ülkeye hizmet etmek.

“Seçim akşamı Yaşar Tüzün Beyefendiyi aradım”

Seçim akşamı, Bilecik milletvekili seçilen Sayın Yaşar Tüzün Beyefendiyi de arayıp tebrik ettim. Dün itibariyle de gerek Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız, gerek Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız da beni arayarak tebriklerini ilettiler. Bu nezaketlerinden dolayı il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bilecik’te siyaset farklı. Bilecik’te siyaset gerçekten bu toprakların özüne uygun bir şekilde yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek. Bu sebeple tüm Bilecikli hemşerilerime Bilecik’in bir evladı olarak teşekkür ediyorum.

“Sorumluluklarımızın arttığının farkındayız”

Bu zafer aziz Milletimizin zaferi, bu zafer Bileciklilerin zaferi. Tabi bu güzel tabloda bizim sorumluluklarımız da artıyor. Bunun da farkındayız. İnşallah önümüzdeki süreç, yapacağımız hizmetler açısından verimli olur. İnşallah bu süreç Bilecik’i daha ileri götürmek adına, ülkemizi daha güzel günlere taşıma adına hayırlı çalışmalara vesile olur. Tüm hemşerilerimden bize dua etmelerini istiyorum. Başka teşkilat mensuplarımız olmak üzere, tüm Bilecikli hemşerilerime çok teşekkür ediyor, hepsini muhabbetle saygıyla selamlıyorum.”

BAYRAK: “BU SONUÇ, DÜNYA SİYASİ TARİHİ AÇISINDAN AÇIK BİR ZAFERDİR”

Kahvaltının ev sahibi Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ise yaptığı konuşmada, partisinin dünyada eşine az rastlanır bir siyasi zafer kazandığını söyledi ve tüm teşkilatına teşekkür etti. Bayrak şöyle konuştu:

“Çok şükür ki Türkiye 2 Kasım sabahı itibariyle önünü gören, huzurlu, barış içerisinde bir güne uyanmıştır, bütün vatandaşlarımız kazanmıştır ve bu milletimizin zaferidir.1 Kasım seçimleri, ülke genelinde % 85’in, ilimizde de %90’nın üzerinde katılım oranıyla gerçekleşmiş olup böyle yüksek bir katılım oranıyla huzur içinde sağlıklı seçimler yapabilmesini Türkiye’nin en büyük kazanımlarından biri olarak gördüğümüzü belirtmek isterim.

“Ak Parti dünya tarihinde istisnai bir şekilde iktidardayken gücünü korudu”

Neredeyse birkaç saat içerisinde Türkiye’de seçim neticesinin belli olması ve bu seçim sonuçlarının ufak tefek itirazlar hariç genel kabul gören, genel onay alan ve hiçbir sıkıntıya mahal vermeyecek şekilde açıklanmış olması da önemlidir. Hemen her parti bu sonuçların sağlıklı sonuçlar olduğunu ve bu çerçevede teşekkül ettiğini kabul etmiş bulunuyor. Bu da yine demokrasimizin gücünü göstermesi bakımından önemlidir. Seçim sonuçları, hem demokrasi tarihimiz hem de dünya siyasi tarihi açısından açık bir zaferdir. Genelde iktidar partileri iktidarda zayıflarlar, oy kaybederler, muhalefet partileri güçlenirler, fakat AK Parti dünya tarihinde istisnai bir şekilde iktidardayken gücünü koruyan, gücünü artıran bir parti olmuştur.

“Reformları kesintisiz bir biçimde devam ettireceğiz”

Milletle kurduğumuz ilişki bakımından daha büyük bir tevazuuyla, daha çok çalışarak, her kesimle daha eşitlikçi, daha özgürlükçü ilişkiler kurarak, Türkiye’nin toplumsal barışını her zaman en yüksekte tutmaya çalışarak, reformları kesintisiz bir biçimde devam ettirerek ve  en önemli şeyin birlik, beraberlik, dirlik içerisinde Bilecik’imiz ve ülkemiz için 2023 hedeflerine ulaşmak olduğunun bilincinde olarak önümüzdeki siyasi süreci sürdüreceğiz. Bu vesileyle bizlere 1 Kasım zaferini yaşatan bütün gönül dostlarına teşekkürü bir borç biliyoruz.

“Her bir teşkilat mensubumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan il, ilçe, belde teşkilat mensuplarımız ile onların kıymetli teşkilat başkanlarına, mesai mefhumu tanımadan büyük davaya hizmet eden parti çalışanlarımıza, gençlik ve özellikle de fedakar kadın kolları yönetimlerimiz ile onların çok değerli başkanlarına, çalışkanlığı ile dikkat çeken il genel meclisi başkanımız ile il genel meclisinin en az başkanları kadar çalışkan üyelerine, şehirlerimizi yeniden imar eden ve yaşanır beldeler haline getiren saygıdeğer belediye başkanlarımız ile değerli belediye meclis üyelerimize, 7 yıldır teşkilatımızın yükünü çeken, seçim sürecinde hızına yetişmekte zorlandığımız, her hususta maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen, gönüllerimizin vekili ağabeyimiz Ramazan Kurtulmuş Bey’e ve mütevazılığı, insani ilişkilerdeki zarafeti, bilgisi ve görgüsüyle zaferin başmimarı olan sayın milletvekilimiz Halil Eldemir Bey’e, kısacası bu zaferde emeği olan her bir teşkilat mensubumuza aracılığınız ile bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Omuzlarımızdaki yükü, mesuliyetimizi kat be kat arttı”

Ayrıca, ilimizde kampanyaların ve seçimin huzur içinde geçmesi için çalışan, emek sarf eden bütün mülki erkana, emniyet birimlerimize, sandık başında görev alan partili ve görevli memur arkadaşlara, centilmence bir yarış olması için azami gayret gösteren CHP’nin ve MHP’nin çok kıymetli teşkilat başkanları ile teşkilat mensuplarına, seçilmiş milletvekilimiz Yaşar Tüzün Bey’e ve milletvekili adaylarımıza, her zaman olduğu gibi bu süreçte de vatandaşımızın haber alma hakkını en güzel şekilde yerine getirmesine vesile olan siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Omuzlarımızdaki yükü, mesuliyetimizi kat be kat arttıran 1 Kasım seçimlerinin ve neticesinin birlik ve beraberliğimizi arttırması temennisiyle, başta ilimiz olmak üzere ülkemize ve coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyor ve sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Editör: TE Bilişim