Cafer Elmas

Bilecik halkı uzun yıllardır yeni Devlet Hastanesi’nin yapılmasını beklerken, mevcut hastanede 10 yataklı yoğun bakım servisinin de yetersiz kaldığı, bu sebeple aynı katta yemekhane olarak kullanılan bölüme 5 yataklı ek bir yoğun bakım odası yapılacağı öğrenildi. Bu durum akıllara “millet hastane beklerken eski hastaneye yapılan ekler için daha ne kadar masraf yapılacak?”sorusunu getirdi.

%99.9 dolulukla hizmet veren Bilecik Devlet Hastanesi’nin fiziksel şartlarının yetersizliği nedeniyle hem halk gerektiği gibi sağlık hizmeti alamıyor, hem de ilimizde hizmet veren sağlık personeli tayin isteyerek Bilecik’ten kısa süre içinde ayrılıyor. Bu durumun önüne geçmek için yeni hastanenin bir an evvel yapılması ve hizmete girmesi beklenirken, mevcut hastane de ihtiyaca cevap verememeye ve masraf çıkarmaya devam ediyor.

Son olarak Acil Servis binasının 2. katında bulunan 10 yataklı Yoğun Bakım Servisi’nin ihtiyacı karşılayamadığı ve servisin yanında bulunan yemekhaneye 5 yatak kapasiteli ek bir yoğun bakım odası yapılacağı öğrenildi. Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. M. Burak Öztop da çalışmayı doğruladı. Yapılacak ek yoğun bakım odasının maliyetinin ne kadar olacağı bilinmezken, bilinen tek şey bu paranın vatandaşın cebinden çıkacak olması.

Halkımızın uzun yıllardır beklediği yeni hastanenin, daha önce olduğu gibi sorunlar çıkmazsa,  en iyi ihtimalle 2.5 - 3 yıl sonra hizmete gireceği ifade ediliyor. Hastane inşaatı uzun yıllar bekletilmeyip bir an evvel yapılsaydı bugün bu masrafların hiçbiri yapılmayacak ve Bilecik halkı kaliteli sağlık hizmetini alıyor olacaktı. Yetkililerin bu durumu göz önüne alıp, yeni hastane sürecinde hiçbir pürüzün çıkmaması için azami özeni göstermeleri ve halkın cebinden mevcut hastane için daha fazla masraf çıkmamasını sağlamaları gerekiyor.  

Editör: TE Bilişim