Fuhuşçulara Aşağıköy gençlerinden kızılcık sopası

Cafer Elmas

Aşağıköy’de bir evde fuhuş yapıldığı iddiası üzerine köy sakinleri evi bastı. Fuhuş yaptırdığı iddia edilen kişiler Aşağıköy gençleri tarafından darp edildi. İki Ugandalı kadın fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Aşağıköy’de dere kenarında bulunan ve köye çok yakın bir çiftlik evinde fuhuş yapıldığı iddiası köyü karıştırdı.

Köy sakinleri, fuhuş yapıldığı iddia edilen evin önünde toplanırken fuhuşa aracılık ettiği iddia edilen siyahi Edvırt adındaki  kişiyi darp etmek istedi.

Kalabalığın arasından sıyrılarak kaçan şahsı vatandaşlar bir süre kovaladı. Bu esnada bir çiftlik evinden eline yaba alan bu şahıs gençlerin üzerine yürürdü.

Bir eve sığındı.  Arkadaşlarını aradı

Gençler sopalarla ve taşlarla karşılık verince şüpheli şahıs yeniden kaçtı ve biraz ileride bir çiftlik evine sığındı. Gençler bu evin etrafını sardı, ev sahibinden şahsı dışarı çıkarmasını istediler. Evden bıçak alan şahıs  kapının önüne çıktı. Bu esnada gençler sopa ile tekrar saldırdılar. Şahıs evin içine kaçtı. Kalabalık grup dışarıda beklerken şahıs telefonla birilerini aradı ve bir anda evin arka camından kaçmaya başladı. Gençler tekrar adamın peşine düştü ve kovalamaya başladılar. Bu esnada bir araba ile iki kişi geldi ve bu kişilerin bu şahsın aradığı kişiler olduğu iddia edildi. 

 Linçten kurtuldular

Gençlere gelen arabayı durdurdu ve içerisindeki kişileri dışarı çıkardılar.  Aşağıköylü gençler bu kişilerin bayanları eve getiren kişiler olduğunu söylediler ve sopalarla şahısları darp ettiler. şahıslar siyahi kişiyle ve bayanlarla alakaları olmadığını, arkadaşlarının çiftliğine bir takım tarım aletleri bırakmaya geldiklerini, ve konuyla alakaları olmadığını savundular.  Ardından bu iki şahısı darp eden  gençler tekrar siyahi şahsın peşine düştüler. Yaklaşık 20’ye yakın köy genci bir türlü bu şahsı yakalamayı başaramadı.  Bir süre kovalamaca devem ederken şahıs izini kaybettirmeyi başardı. 

Bu esnada Aşağıköy Muhtarı Hanifi Acur ve sivil polisler olay yerine gelirken, gençleri sakinleştirmeye çalıştılar. Bir süre arama devam etti fakat çalılıklara arasına giren bu şahıs bulunamadı. Sivil polisler gençleri sakinleştirirken gereğini yapacaklarını söylediler. Bu esnada diğer iki kişinin arabalarını bırakarak kaçtıkları gözlendi.

Polisler kimliklerini gösterince ikna oldular

Vatandaşlar ve gençler tekrar fuhuş yapıldığı iddia edilen evin önünde toplanmaya başlandı.  Sivil ekipler, fuhuş yaptığı iddia edilen iki Ugandalı kadını evden çıkarmaya çalıştı. Evin önündeki kalabalıktan korkan kadınlar bir süre evden çıkmak istemedi. Sivil polisler, Türkçe bilmeyen kadınlarla iletişim kurmakta zorluk çekerken kalabalık arasında İngilizce bilen bir genç polislere yardımcı oldu. Kadınlar evden çıkmamak için direnirken polisler kadınları ikna etmek için büyük çaba sarf etti. Polisler kimliklerini ve telsizlerini gösterince ikna olan Uganda uyruklu siyahi kadınlar evden çıktılar ve polis arabasına bindiler.

Millet vatan derdinde, bunlar fuhuş derdinde…

Bu esnada gençler kadınları yuhaladı. “Millet vatan derdinde bu adamlar fuhuş derdinde” diyerek tepkilerini dile getiren gençler, “Köyümüzde böyle bir şeye izin vermeyeceğiz” dediler. Sakinleşmekte zorlanan gençler, yoldan kendi annelerinin ve kız kardeşlerinin de geçtiğini, köylerinin bu tür çirkin olayla ile anılmasını istemediklerini belirttiler. Polis ekipleri fuhuş yaptıkları iddia edilen Ugandalı bayanları Emniyet Müdürülüğü’ne götürürken fuhuşa aracılık yaptığı iddia edilen kişilerin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Elimizde olayın farklı görüntüleri olmasına rağmen etik gereği yayınlamıyoruz.

Editör: TE Bilişim