31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrasında Bilecik Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirirken, gündeme alınan 19 madde karara bağlandı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilecik Belediyesi yeni Başkanı Semih Şahin, demokratik bir Meclis yönetimi anlayışı ile hareket edeceğini söylerken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Sosyo-Kültürel Yaşamı Destekleme ve Kalkındırma Komisyonu kurulmasını önerdi. Öneri Meclis’te kabul görürken, Millet İttifakı’nın sayıca üstünlüğü Meclis’teki ağırlığını hissettirdi.

Gündemin ilk maddesine göre; 1’inci Meclis Başkan Vekili olarak M.Sadık Kaya seçilirken, 2’inci Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu olarak belirlendi, Katip üyeliklere ise Selami Tine ve Melek Mızrak Subaşı seçildiler.

Meclisin Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün toplanılmasına karar verilirken, 750 bin TL’lik teminat mektubu yetkisinin Başkana verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesinde ise, Belediye Başkan Yardımcılarına verilecek olan aylık ödeneğin Başkanın maaşının 2/3’ü olacak şekilde düzenlemesi kabul görürken, Komisyon’da görev alacakların sayısı ve isimleri ise şu şekilde belirlendi:

Komisyonlara görev alacak kişilerin 5’er kişiden oluşturulması karara bağlanırken, gizli oy açık sayım şeklinde yapılan Belediye Encümeni’ne; Hüseyin Yıldız, Selami Tine ve Muharrem Tüfekçioğlu seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na Birol Ünsal, Soner Olgun, Ahmet Korkmaz, Hasan Cinit ve Akın Atakan seçildiler.

İmar Komisyonu’na ise Melek Mızrak Subaşı, Muharrem Tüfekçioğlu, Ahmet Korkmaz, Muhammed Karadayı, Hamdi Salt seçildi.

Ücret ve Tarife Komisyonu’na Ali Olcay, Cabir Sağlam, Birsen Okatan, Gülcan Namal, Turgay Yıldız, Kira Tespit Komisyonu’na ise Birol Ünsal, Nurten Bilecikligil, Bülent Kaya, Köksal Arslan ve Sezer Sargın seçildi.

Bilecik Belediyesi'ni Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nde temsil etmek üzere, Melek Mızrak Subaşı asil üye seçildi. Marmara Belediyeler Birliği Meclisi’nde görev yapmak üzere Soner Olgun seçilirken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi’nde temsil görevine Nurten Bilecikligil asil üye olarak seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Meclisi’ne temsilci olarak, Muharrem Tüfekçioğlu seçilirken, Bilecik Belediyesi'ni Özel İdare ve Belediye Müşterek Hizmetler Tesis ve Yaşatma Birliği Meclisi'nde temsil edecek Üyeler; M. Sadık Kaya, Ahmet Gürses, Muharrem Tüfekçioğlu, Melek Mızrak Subaşı oldu.

Bilecik Belediyesi'ni Bilecik Belediyeler Birliği Meclisi’nde temsil edecek asil üye, Hüseyin Yıldız seçilirken, Bilecik Belediyesi'ni Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Meclisi'nde temsil edecek üye, Ahmet Gürses oldu.

2018 yılı Belediye Faaliyet Raporu Meclisi sunulması ile oturum sona ererken, seçimler sonrası ilk defa toplanan Meclis’te tecrübesizlikten dolayı bazı aksaklıkların yaşandığı ve Belediye Başkanı Semih Şahin’in bazı maddelerin oylanması sırasında gergin olduğu gözlendi.

Diğer yandan 16 üyeye sahip olan Millet İttifakı, 10 üyesi bulunan Cumhur İttifakı karşısında Belediye Meclisi’ne ağırlığını koyarken, Meclis’te komisyonlara seçilen üyelerin genelde Millet İttifakı’nın desteklediği isimlerden oluşması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim