Tüm dünyada en sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında gelen migren, artık kâbus olmaktan çıkıyor. Bilecik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Ufuk Askeroglu, migren şikayeti olan hastaları kabul etmeye başladıklarını söyledi. 2000 yılında dünyaca ünlü plastik cerrah Prof. Dr. Bahman Guyuron tarafından ABD’de ortaya konulan migren cerrahisi, Bilecik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Ufuk Askeroglu tarafından uygulanmaya başlandı.

“Migrende botoks tedavisi ile başarılı sonuçlar elde ettik”

Prof Dr. Bahman Guyuron ile 2011-2012 yıllarında birlikte görev yaparak, tedaviyi bizzat gözlemleme ve ilk elden öğrenme şansını yakalayan Bilecik Devlet Hastanesi’nden Op. Dr. Ufuk Askeroglu, tedavi hakkında şu bilgileri verdi; “Migren tedavisi anestezi altında yapılan ve çoğu durumda hastanın aynı gün ya da bir gün sonra taburcu edildiği cerrahi bir operasyondur ve migren çeşidine göre uygulanacak bölge ve yöntem değişmektedir. Çoğu vakada migrenin şiddetine göre cerrahi prosedüre girmek istemeyen hastaya, migren botoksu tedavisi de uygulamaktayız ve bugüne kadar uyguladığımız hastalarda çok başarılı sonuçlar elde ettik. 2010’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan migrende botoks tedavisi mutlaka bu konuda eğitim almış uzman hekimlerce uygulanmalıdır.”

“Migren şikayeti olan hastalarımızı bekliyoruz”  

Şu anda şehrimizde migren tedavisini uyguladıklarını belirten Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, migren şikayeti olan hastaları,  Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde kabul ettiklerini belirtti. 

Editör: TE Bilişim