Bilecik Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Ufuk Askeroğlu tarafından 1 sene önce uygulanmaya başlanan migren ameliyatları başarıyla devam ediyor. İlimizde migren ameliyatı yapılan ilk hasta olan Fatma Çınar, uzun yıllar çektiği ağrılardan tamamen kurtulduğunu ve aradan geçen sürede hiç atak yaşamadığını söyledi. 1 senenin ardından kontrol için hastaneye gelen Çınar, aynı rahatsızlığı yaşayan tüm hastalara ameliyatı kesinlikle tavsiye ettiğini ifade etti.

Bilecik Devlet Hastanesinin başarılı doktorlarından Ufuk Askeroğlu, bu güne kadar 50’ye yakın hastaya migren ameliyatı yaptığını ve bu hastaların %35’inin ağrılarından tamamen kurtulduğunu, %57’sinde ağrıların çok ciddi oranda azaldığını ve sadece %8’lik kısmında ağrıların geçmediğini söyledi. Bu oranların dünya standardında olduğunu ifade eden Askeroğlu, Bilecik Devlet Hastanesinde böylesine bir başarı elde etmekten ötürü son derece mutlu olduğunu söyledi.

“Hastanede bir gece kaldım, o günden bu yana ağrım yok”

İlimizde migren ameliyatı olan ilk kişi olan Fatma Çınar, kendini bildi bileli migren ağrıları çektiğini, ameliyat sonrası ağrılarından tamamen kurtulduğunu söylüyor. Çınar, “Kendimi bildim bileli migrenim vardı. Ameliyat yöntemini duyunca bilgi edinme amaçlı Ufuk Hocamıza geldik. İlk görüşmede karar verdik ve aynı hafta ameliyat oldum. Bir gece hastanede yatıp sonra evime gittim. O günden bu yana gayet normal bir şekilde hayatıma devam ediyorum. Çok dua ediyorum kurtulduğum için” diyor ve bu hastalığa sahip herkesin ameliyat olmasını tavsiye ediyor.

“Başarıda dünya ortalamasını yakaladık”

Estetik Cerrah Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, migren ameliyatının hasta için son derece kolay geçtiğini ve gerek ameliyat sırasında gerek sonrasında hastanın herhangi bir zorluk yaşamadığını söyledi. Askeroğlu; konuyla ilgili, “Migren ağrılarında belli başlı tetik bölgeleri oluyor. Bu tetik bölgeleri ense bölgesi, şakak bölgesi, alın bölgesi dediğimiz kaşların üstü veya burundan kaynaklı oluyor. Bunlara göre ameliyatın şekli ve seyri değişiyor. Şakak ve kaşların olduğu kısımlara, hastanın yüzünde hiç iz bırakmadan endoskopik yaklaşım yapabiliyoruz. Ense bölgesinde ise saçlı deriden girerek yapıyoruz ameliyatı. Yine hastada herhangi bir iz bırakmıyoruz. Bütün izler saçlı derinin içinde kalıyor. Hastanın aşırı komplikasyonla karşılaşacağı bir ameliyat değil. Hasta ameliyattan sonra bir gün kalıyor hastanede. Sabah taburcu ediyoruz. Hastanın sosyal hayatını etkileyecek yasaklar koymuyoruz. Hasta sosyal hayatında ne yapıyorsa ameliyattan sonra da aynı şekilde yaşantısına devam ediyor” açıklamasını yaptı. Bilecik’te 50’ye yakın hastayı ameliyat ettiğini belirten Ufuk Askeroğlu, operasyonlarda %85’lik bir başarı ortalaması yakaladıklarını ve bu sonuçla dünya ortalamasını yakaladıklarını ifade etti. 

Editör: TE Bilişim