Bilecik’te son zamanlarda Belediye Başkanlığı adaylığı noktasında en çok tartışılan partilerden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Emekli Yarbay Akın Atakan oldu.

2019 Mart yerel seçimlerinde Bilecik’ten güçlü bir aday çıkartan Milliyetçi Hareket Partisi Akın Atakan ile belediye başkanlığı seçimlerine iddialı bir şekilde giriyor.

Daha önce Ak Parti il yönetiminde görev almış olan Emekli Yarbay Akın Atakan partisinden istifa etti ve bizzat Ankara’ya giderek Bilecik’ten belediye başkan adaylığına başvuru yaptı.

Akın Atakan kimdir?

1969 yılında Uşak’ta dünyaya geldim. İlk Ortaokulu Uşak’ta tamamladım. Lise tahsilimi 1987 yılında Ankara Jandarma Astsubay Hazırlama Okulunda tamamladım.1992 yılında Jandarma Genel Komutanlığı adına öğrenim gördüğüm Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünü bitirdim. Aynı yıl kendi mezun olduğum okulda öğretmen Teğmen olarak göreve başladım.1992-97 yılları arasında Jandarma Okullar Komutanlığı’nda akademisyen olarak görev yaptım.1997 yılı atamalarında Konya Jandarma Bölge Komutanlığı’nda başlayan kıta görevim Bilecik 2’inci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 2014 yılına kadar devam etti.Bu süre zarfında Selçuk Üniversitesi’nde Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında yüksek lisans yaptım. 2014 yılı Ocak ayında en son görev yerim olan Bilecik’te Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Yarbay rütbesinde emekli oldum.

Emekli olduktan sonra, özel sektörde kariyerime devam ettim.2014-2015 yıllarında BİLLAS Lastik ve Kauçuk Fabrikası’nda, 2015-17 yıllarında PROLES Otomotiv Ürünleri Fabrikası’nda İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü olarak çalıştım. Kişisel gelişim ve kariyer yolculuğum sırasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme ve Adalet Bölümleri mezuniyetlerimi de destekleyerek devam ediyorum. Halen İK11 Platformu Yürütme Kurulu olarak, kurul üyesi arkadaşlarımla birlikte İnsan Kaynakları uygulamaları özlük işleri ve Bodrolama CV hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda eğitim ve seminerler vererek özel şirket ve kamu kuruluşlarına danışmanlık hizmetleri vermekteyim.

Evliyim ve bir çocuk babasıyım. İyi derecede İngilizce bilmekteyim.

Editör: TE Bilişim