Bilecik MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, gazetemizin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği “Vali Uyardı, Takan Yok – Müdürler Ak Parti Etkinliğinde” haberine sosyal medyadan sert eleştirilerde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya'nın Pazartesi günü ilimize gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki siyasi programına katılmasına tepkiler sürüyor. MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, programa katılan müdürleri, “Valinin uyarısını ‘AKP dışındaki partilerde siyaset yapmayın’ olarak anlamışlar” sözleriyle eleştirdi.

Pazartesi günü ilimize gelerek bir takım siyasi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki siyasi programına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya'nın da katılması tepkilere neden olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Gürses, konu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada programa katılan il müdürleri Yıldız ve Kaya’yı sert bir şekilde eleştirdi. Vali Ahmet Hamdi Nayir’in, ‘memurlar siyasetten uzak dursun’ açıklamasına aftta bulunan Gürses, müdürleri, “Onlar Vali beyin siyaset yapmayın uyarısını, ‘AKP dışındaki partilerde siyaset yapmayın’ olarak anlamışlar”  ifadeleri ile eleştirdi. Programa katılmayan, protokol üyelerini ve daire müdürlerini tebrik eden Gürses, açıklamasında şunları aktardı:

“Sayın valimiz uyarıyor memurları ama memurlar dinlemeyip böyle siyasi bir etkinliğe katılabiliyor. Demek onlar vali beyin siyaset yapmayın uyarısını, ‘AKP dışındaki partilerde siyaset yapmayın’ olarak anlamışlar. Orada oldukları halde içeri girmeyerek devlet adamlığına yakışır davranan Vali beyi, Garnizon Komutanını ve Emniyet Müdürünü ve katılmayan diğer daire müdürlerini tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilişim