Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Adayları gazetemizi ziyaret ederken yerel seçimlere yönelik açıklama yaptı.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile görüşen MHP’li İl Genel Meclisi adayları, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine yönelik İl Genel Meclisi adaylığına ittifak dışında kendi partilerinden girdiklerini vurguladılar.

“AK Parti ve MHP İl Genel Meclisi seçimlerine kendi partilerinden giriyor”

MHP İl Genel Meclisi 1’inci sıra Adayı Sadık Taş, Belediye Başkanlığı noktasında ilimizde AK Parti-MHP ittifakı yapıldığını lakin İl Genel Meclisi seçimlerine kendi partileri ile girdiklerini vurguladı.

Birinci sıra adayı Taş, kendilerine seçmenlerden oy vermelerini isterken, “MHP İl Genel Meclisi adayları, İsa Güven, Önder Çakır, Selahattin Yalçın ve Aydın Öztürk adına açıklamalarda bulunarak, “Bilecik İl Genel Meclisi adayları olarak seçmenlerin karşısına çıktık. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlere 5 arkadaşımız ile Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendi listemiz ve kendi amblemimiz ile girmiş bulunmaktayız. Biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında Bilecik’te Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi adaylıklarında ittifak yapıldı, bu ittifak sonrasında yeniden bir oluşuma gidildi ve MHP Belediye Başkanlığından çekildi ama İl Genel Meclis üyeliğinde hem AK Parti, hem de Milliyetçi Hareket Partisi kendi listeleri ile seçimlere giriyor.

Seçmenlerimizin birçoğunda “ya siz ittifak değil misiniz?” gibi söylemlerle karşılaşıyoruz, biz bunu da izah etmekte biraz zorlanıyoruz, evet biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendi bayrağımızla, kendi amblemimizle parti olarak İl Genel Meclisi seçimlerine giriyoruz, bunu bütün seçmenlerimize de buradan ilan ediyoruz.

Biz hem AK Partili, hem CHP’li, hem Saadet Partili bütün seçmenlerden de oy istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de İl Genel Meclisi adaylarını tanımalarını, görmelerini ve bilmelerini istiyoruz”dedi.

“Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz”

Belediye Başkanlığı noktasında AK Parti-MHP ittifakına ilişkinde değerlendirmelerde bulunan aday Sadık Taş, seçmenlerden oy pusulasında MHP amblemine mühür basmalarını isterken, “burada ufakta olsa bir açmazlık olduğunu söyleyebilirim. Bu özelliklede biz İl Genel Meclis adaylarına zarar veriyor. “Neden Milliyetçi Hareket Partisi seçime girmiyor? Nasıl olsa biz ittifakız, aynı yere mührü bas geç” şeklinde ifade kullananlarının da olduğunu biliyoruz. Milletimizin sağduyusuna güvenerek, seçimlerde biz MHP’li İl Genel Meclisi adaylarını tercih edeceğine inanıyorum”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim