MHP Bilecik yönetimi, geçen ay DP Bilecik İl Başkanı seçilen Ali Ünal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MHP yönetimi, DP İl Başkanlığı’nda oldukça kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Daha önce Doğru Yol Partisi’nde birlikte çalıştıkları arkadaşlarıyla buluşan Şeker ve Şensoy, yeniden bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Demokrat Partililerin ziyarete gösterdikleri önem ve konuksever yaklaşımları, yaklaşan yerel seçimler öncesi “İki parti ittifak mı yapacak?” sorusunu akıllara getirirdi. DP’nin Bilecik’te henüz belediye başkan adayı çıkarmamasının hatırlatılması üzerine İl Başkanı Ünal, konunun yönetimce görüşüleceğini ancak şu an için verilmiş bir kararları olmadığını söyledi. Bahattin Şeker’in “Zor sorular sormayın.” şeklinde esprili cevabı gülüşmelere sebep olurken, o sırada bir Demokrat Partilinin “Bizde sorun yok.” demesi DP’lilerin Şensoy’un adaylığına sıcak baktığı şeklinde yorumlandı.


DP il binasının duvarında asılı olan genel başkan fotoğraflarından bir tanesinin üzerine çarpı atılmıştı. 2008 yılında genel başkan seçilen ve daha sonra Ak Parti saflarına katılan Süleyman Soylunun fotoğrafı, basın mensuplarının gözünden kaçmadı. Konuya açıklık getiren Engin Aral, eski genel başkanlarının Ak Parti’ye geçmesine tepki olarak fotoğrafına çarpı atıldığını söyledi ve, “Biz bir adama çarpıyı koyarsak o adam gider, bir daha da partinin kapısından giremez.” diyerek anlamlı bir mesaj verdi.


 Milletvekili Bahattin Şeker ziyarette yaptığı konuşmada, Demokrat Parti’yi kardeş parti ve partilileri “Beraber mücadele ettiğimiz, çivi çaktığımız, iyi günde kötü günde beraber olduğumuz arkadaşlarımız.” olarak niteledi. Şeker konuşmasına şöyle devam etti:

“Demokrat Parti Türkiye’nin en köklü partilerinden, geçmişi en büyük partilerinden birisi. Biz Doğru Yol zamanında bulunmuştuk. Daha sonra Anavatan Partisi ile birleşmesiyle Demokrat Parti meydana geldi. Kardeş partiyiz. Niye kardeş partiyiz? Türkiye’de, hele de bu günlerde; bayrağımızın tartışıldığı, İstiklal Marşımızın tartışıldığı, memleketin birlik ve beraberliğinin tartışıldığı bu günlerde, hepimizin aynı düşünce, aynı yapıda, aynı yolda olduğumuz bir parti. Maalesef son günlerde Türkiye ikiye bölünmeye doğru gitmekte. En basiti, dün Fenerbahçe maçında 50 bin kişinin “Atatürk’ün askerleriyiz” diye bağırdığını hep beraber duyduk. Artık neredeyse insanların özel hayatlarına, hanımefendilerin nasıl doğum yapacaklarına, kaç çocuk yapacaklar, nasıl yaşayacaklar, bunlar bir ayrı. “Ne mutlu Türküm Diyene” tabelalarının sökülmesi, TC’lerin sökülmesi… Memleketin nereye gittiğini anlamak mümkün değil. İşte bizler gibi, vatanını milletini seven diğer partilerle ve arkadaşlarımızla beraber, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmanın vakti olduğunu düşünüyorum. Dün, on binlerce vatandaşımızın, küçüğü-büyüğü, erkeği-bayanı hepsinin Atatürk’ün önünde, bu memleketi, cumhuriyeti kurtarmak için nasıl durduğunu hep beraber seyrettik.


Bugün Ali Bey’i ziyarete geldik. Kendisini ve yönetimdeki arkadaşlarının hepsini kutluyoruz. Benim her zaman söylediğim bir şey var; partilerde görev alan kişiler, bu memleketin iyiliği için, geleceği için çalışan kişilerdir. İnşallah başarılı olurlar. Daha güzel günler demokrat parti’yi bekliyor diye düşünüyorum.”

Şeker’in konuşması üzerine DP Bilecik İl Başkanı Ali Ünal kendisine MHP heyetine ziyaretleri sebebiyle teşekkür etti. MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy da, geçmişte siyasete ilk adımı attığı yerde bulunmanın heyecanını yaşadığını belirtti ve “Bu dönem inşallah Bilecik için hayırlısı olacak. Artık yeter diyeceğiz ve bayrağı Bilecik’e dikeceğiz.” İfadelerini kullandı. “Burada olmak beni eski günlere götürdü.” diyen Şensoy, “Tabi ki güzel günlerimiz oldu, güzel çalışmalarımız oldu. O dönemlerde birlikte hareket etmekten çok memnun oldum. Aramızdaki bu diyalog tabi ki devam edecek. Şu an hem heyecanlandım, hem duygulandım. Bizleri böyle kalabalık bir şekilde karşılamanız da beni ayrıca mutlu etti. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından MHP heyeti parti binasından ayrıldı. MHP heyetinde; Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy, İl Başkanı Sabri Erarslan, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Özbekar, Yenipazar İl Genel Meclisi üyesi Osman Varolu ve eski İl Başkanı Hüseyin Köymen yer aldı. 

Editör: TE Bilişim