Cafer Elmas

 

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, geçtiğimiz günlerde ulusal medyada yer alan “112 Acil İstasyonu” skandalının Bilecik ayağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye genelinde yapılan 4000 adet 112 Acil İstasyonunun Sağlık Bakanlığının bilgisinde yapılmadığının ve istasyonları yapan müteahhitlerin paralarını alamadıklarının ortaya çıkmasının ardından düzenlenen basın toplantısında Şeker, Bilecik’e yapılan istasyonların kimlerin izniyle yapıldığını sordu.

 

MHP Bilecik il bürosunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şeker: “Bilecik’le ilgili de birçok sıkıntı var. Bakın bu Ferşat İnşaat Bilecik’te de birçok olaylar yapmış. Sağlık Bakanlığı “bu işin bizimle hiçbir ilgisi yok” diyor. Bununla ilgili Osmaneli’nde, üniversitenin içinde ve diş hastanesinin merkezinde, 112 Aciller yapılıyor. Bunların kimin tarafından finanse edildiği belli değil. Bakıldığında bir takım hayırseverler tarafından yapıldığı söyleniyor. Ve bunların Sağlık Bakanlığıyla herhangi bir anlaşması yok.” dedi. Şeker önümüzdeki günlerde konuyu yakından takip edeceklerini ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde ulusal basında gündeme gelen iddialara göre, Spor Ba­ka­nı Su­at Kı­lı­ç’­ın ka­yın­pe­de­ri Ali Yük­sel ile Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın başda­nış­ma­nı Yal­çın Ak­do­ğa­n’­ın eniş­te­si Ok­tay Fer­şa­t, Ferşat Gro­up adı al­tın­da ya­pı­la­na­rak Türkiye’nin 4 bir yanında 112 Acil istasyonları yaptırmaya başladılar. 150 kadar müteahhitten 60 milyon liraya yakın komisyon alan firma, istasyonların yapımları tamamlanmasına rağmen müteahhitlere ödeme yapmadı. İstasyonların Sağlık Bakanlığı bilgisi dışında yapıldığının öğrenilmesinin ardından, müteahhit fir­ma­lar Ferşat Group hakkında tek tek suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­ma­ya baş­la­dı.


 

Bilecik’te de 6 yerde inşa edilen 112 Acil istasyonları hakkında MHP Bilecik teşkilatı basın toplantısı düzenledi. İstasyonlar için bakanlığın izni olmadığı ve istasyonları yapan müteahhitlerden toplanan komisyonun 60 milyon lirayı bulduğu söyleyen Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker şöyle konuştu:

 

“Spor Bakanının kayınpederi ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesinin ‘Türkiye’de 4000’e yakın 112 Acil Servis İstasyonu yapacağız’ diye birtakım kişileri kandırıldığını, bir takım kişilerin mağdur olduğunu ve bunlarla ilgili Sağlık Bakanlığından hiçbir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Bunlarla ilgili bana da çok sayıda telefon geliyor. Bilecik’le ilgili de birçok sıkıntı var. Bakın bu Ferşat İnşaat Bilecik’te de birçok olaylar yapmış. Sağlık Bakanlığı “bu işin bizimle hiçbir ilgisi yok” diyor. Bununla ilgili Osmaneli’nde, üniversitenin içinde ve diş hastanesinin merkezinde, 112 Aciller yapılıyor. Bunların kimin tarafından finanse edildiği belli değil. Bakıldığında bir takım hayırseverler tarafından yapıldığı söyleniyor. Ve bunların Sağlık Bakanlığıyla herhangi bir anlaşması yok.

 

“Belediye Başkanı’na soracağız, meclis üyelerine soracağız…”

 

Osmaneli’nde, üniversitenin içinde ve diş hastanesinin merkezinde bu 112 Aciller yapılıyor. Hürriyet, Beşiktaş ve Bahçelievler mahallelerinde 3 tane daha yapılıyor. Bunlar nasıl yapıldı? Kimler tarafından yapıldı? Yerleri belediyeden nasıl verildi? Öğrendiğim kadarıyla yeşil alan kısımlarına yapılıyor. Belediyeyle ilgili bir anlaşma var mıdır? Bunlar meclisten geçmiş midir? Bunların karşılığında bir ücret alınmış mıdır? Hangi mahalleye, neye göre yapılmıştır? Ruhsatları var mıdır? Ve bunun gibi birçok soruyu önümüzdeki günlerde bakanlıklara soracağız. Belediye meclis üyelerine soracağız. Belediye başkanına soracağız. Bunlar açıldı, niye atıl durumda durur niye verilmez?


 

“Paralar nereye gitti?

 

Burada Sağlık Bakanlığının da bir pozisyonu var. Diyor ki, bu işi yapanları ve müteahhitleri savcılığa bildirin. Sağlık bakanlığıyla bunların hiçbir ilgisi yoktur. Ben bunları araştırırken gördüm ki, her ilde bununla ilgili prosedürler uygulanmış ve bakanlıkla hiçbir ilgisi olmadan bu yapılar yapılmış. Bu iş duyulduktan sonra, Sağlık Bakanlığı’nın Eylül 2013’te, kendilerine Ferşat İnşaat’la ilgili kendilerine başvuran müteahhitlere böyle bir şey olmadığını, savcılığa bildirmeleri gerektiği söyleniyor. Oraya giden arkadaşlara da deniyor ki bizimle bir ilgisi yok, biz bu iş nerede lazım, Adıyaman’da mı lazım, Bilecik’e 3 tane mi lazım, bizimle hiçbir şey görüşülmedi. Kendileri tarafından yapılmış. Bunların arkasında kimler var, ne kadar kişi malı götürdü? Bu yapılanmanın bir kısmının iyi niyetli insanlar tarafından yapıldığı söyleniyor. Hibe olduğu söyleniyor. Bunun karşılığında verilen paralar nereye gitti? Bunun karşılığında devlette ne gibi işler yaptırıldı? 3 gündür hükümetten bunlarla ilgili hiçbir açıklama gelmiyor değerli arkadaşlar. Tabi bu olay daha çok büyüyecektir. Ama biz kendi ilimizle ilgili olayları sizlere açıklıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu iş daha da büyüyecektir. Sorular sorulacak ve cevaplar gelecektir.”

 

“Cevapları hem Bilecik hem Türkiye öğrenecek”

 

Basın açıklamasının ardından Bahçelievler Mahallesi’nde yapılmış olan ve kapalı vaziyette bekleyen 112 Acil İstasyonuna geçildi. Burada açıklamasına devam eden Şeker; “Bakın burada müteahhit yarım bırakıp gitmiş. Parasını alamadığı için mi kaçtı gitti? Bunlardan 3 tanesi de açılmış. Sormak lazım, acaba ruhsatları var mı? Bunlara nasıl doğalgaz bağlandı? Garip fakir fukaranın doğalgazını bağlamıyorsunuz, ruhsat olmadan elektriği bağlamıyorsunuz, suyu bağlamıyorsunuz, bu yerlerde bunların hepsi bağlanmış. Bunların hepsini sormak lazım. Mademki bu bölgemize faydalı olacak bir yerimiz, niye tamamlanmadı? Niye Sağlık Bakanlığına teslim edilmedi? Sağlık Bakanlığıyla ilişkileri varsa bunlar neden açılmadı? Bunların hepsi muamma. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların hepsinin cevabını hem Bilecik hem de Türkiye öğrenecek. Buna benzer yapılmış 4000’e yakın yer var. Bu işlerde kimler malı götürdü, kimler paraları ceplere attı hep beraber öğreneceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim