Cafer Elmas

Yaklaşan genel seçim öncesi partiler adaylarını belirlemeye çalışırken, yeni ve sürpriz aday adayları da çıkmaya devam ediyor. 21. Dönem Bilecik Milletvekili Hüseyin Arabacı'nın Bilecik milletvekilliği aday adaylığı için başvuracağı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi MHP örgütü 100 kişilik bir kafile ile Ankara giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüş ve Bilecik'te yeniden milletvekilleri Bahattin Şeker ile seçime girmek istediklerini söylemişlerdi. Bunu ardından İl Başkanı Ahmet Gürses basın açıklaması yaparak, MHP'nin adayının Bahattin Şeker olduğunu açıklamış ve seçim startını verdiklerini söylemişti. Bu süreçte sessizliğini koruyan Şeker, geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderek aday adaylık başvurusu yaptı.

Bu gelişmeler yaşanırken, Bozüyük'ten bir aday adayı açıklaması geldi. MHP eski ilçe başkanı Bozüyük esnaflarından Murat Köftecioğlu, MHP’den aday adayı olduğunu basın açıklaması ile duyurdu ve resmi başvurusunu Ankara’da MHP Genel Merkezi’ne yaptı.

Şu ana kadar 2 aday adayı başvurusu yapılan MHP de sürpriz bir aday adayı daha çıkacağı iddia edildi. 21.Dönem MHP Bilecik Milletvekili olan vekilliği bittikten sonra Bilecik'te bir müddet ticaret ile uğraşan fakat daha sonra Bilecik'ten ayrılıp Eskişehir'e yerleşen Hüseyin Arabacı, 2009 yerel seçimlerinde AKP’ye geçmiş ve Bozüyük Belediye Başkanı aday aday olmuştu. Arabacı’nın yeniden Bilecik milletvekilliği adaylığını düşündüğü ve MHP’den aday adaylık başvurusu yapacağı gelen iddialar arasında.

Hüseyin Arabacı kimdir?

Dodurga - 1963 doğumlu, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu, İş Adamı, Özel Sektör Yöneticisi - XXI inci Dönem Bilecik Milletvekili - Evli, 2 Çocuk babası.

Editör: TE Bilişim