Cafer Elmas

Yaklaşan genel seçim öncesi aday adaylarını belirleme çalışmaları devam eden partilerde Milletvekili Bahattin Şeker ile seçime gireceğini açıklayan MHP'de 2. sırada ise  Hüseyin Şensoy'un olduğu iddia ediliyor.

"Bilecik siyasetini bırakacağım" açıklamasını ilk kez gazetemize yapan Bahattin Şeker'in Eskişehir'den aday olması beklenirken, Bilecik'ten yeniden aday olması konusunda  Genel Merkez'in ve Bilecik MHP  teşkilatının baskı kurduğu ve Bilecik Milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Geçtiğimiz günlerde 150 kişilik Bilecik MHP teşkilatı Ankara'ya giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüş ve Şeker'in yeniden Bilecik'ten Milletvekili adayı gösterilmesini istemişti.

Bu gelişmelerin ardından yine geçtiğimiz hafta MHP teşkilatı İl Başkanı Ahmet Gürses öncülüğünde Kent Ormanı'nda basın toplantısı düzenlemiş ve adaylarını Bahattin Şeker olarak açıklayarak seçim startını vermişlerdi. Bu gelişmeler yaşanırken Şeker'in sessizliğini koruduğu ve önümüzdeki günlerde yapacağı basın açıklaması ile gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

Bunun yanısıra MHP'de 2. sıra adayının belirlenmesi içinde isimler konuşulmaya başlandı. Bahattin Şeker'in Bozüyüklü olarak aday olmasının ardından Bilecik seçmeninden de oy alma olasılığı üzerinde 2. adayın Bilecik'ten belirlenmesine çalışılırken, bu ismin en son yapılan yerel seçimlerde MHP'nin 2 bin 900 olan oyunu 9 bin 114 oya çıkarma başarısı gösteren Hüseyin Şensoy'un olacağı iddia ediliyor.

Hüseyin Şensoy'u DP'den MHP'ye Bahattin Şeker'in getirdiği ve MHP Bilecik Belediye Başkanı adayı göstererek seçimlerde her türlü desteği sağlamasının yanında gece gündüz demeden çalışarak 3. parti konumundaki MHP'yi 2. parti olmaya taşıyan ve Hüseyin Şensoy'un 9 bin 114  oy almasında büyük emeği geçen Şeker'in, Şensoy'dan 2. sıra milletvekili adayı olmasını isteyeceği gelen iddialar arasında.

Şensoy'un ikinci sıradan aday gösterilmesi durumunda Bilecik seçmeni ile de oy oranını dengeleyeceğini düşünen Bahattin Şeker'in bu davranışı "son yıllarda Bozüyük'ten 2 Milletvekili var Bilecik'in Milletvekili yok" düşüncesinde olan Bilecik seçmeninin bu düşüncesini kırmak olarak nitelendiriliyor.

Bu arada Bozüyük esnaflarından MHP eski İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu’nun da aday adaylığını açıklayacağı gelen bilgiler arasında.

 

Editör: TE Bilişim