Korkmaz Kesik

MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde Bilecik’te büyük oy kaybına uğramasının ardından 2014 yılında görevden alınan MHP Eski İl Başkanı Sabri Erarslan’dan zehir zemberek açıklama geldi.

1 Kasım milletvekili seçimlerinde hem ülke genelinde, hem de Bilecik’te MHP büyük oranda oy kaybetti.  MHP, il genelinde 15.400 oy kaybederken partinin oyu %45 oranında düştü. MHP topladığı 18.596 oyla % 14’te kaldı. Bu sonucun ardından 2014 yılının Kasım ayında görevden alınan MHP Eski İl Başkanı Sabri Erarslan da 1 Kasım seçimlerinin ardından yazılı basın açıklaması yayınladı.

İl Başkanlığı görevi süresince MHP’nin il genelinde oy arttırdığının altını çizen Erarslan, ‘İl yönetiminin tamamı görevinin başında ve istifa eden olmadan neden görevden alınmışlardır?’ diye sordu.

Alternatif parti dışı toplantılarının yapılmasının ardından görevden alındıklarını kaydeden Erarslan, kendi görev süresinde alınan seçim sonuçlarının ve 1 Kasım seçim sonuçlarının değerlendirilmesini istedi ve ‘Sorumluların gerekli cevapları vermelerini bekliyorum’ dedi.

Erarslan’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli Bilecikli hemşerilerim.

Öncelikle 1 Kasım Genel seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennimdir.

Halkımızın kararına saygı duymakla beraber, herkesin eşit haklara sahip adaletin evrensel hukuk kurallarına uygun tecelli ettiği, milli ve kültürel değerlerimizin üstün tutulduğu Cumhuriyet kazanımlarımızın korunduğu bir Türkiye umut ediyorum.

Bilecik ve ülke genelinde üyesi olmaktan şeref ve gurur duyduğum partimiz Meclis’te 4. parti olarak temsil hakkına sahip olmuştur.

İlimizde de daha bir sene öncesine kadar 41 bin olan oyumuz 18 bin küsurlara gerilemiştir.

Çeşitli ayak oyunları ile 2014 Kasım ayında İl Başkanlığı’nı yaptığım teşkilatımız hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatılmış, buna istinaden görevimiz sonlandırılmıştır.

Peki ne oldu da kapatıldı Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik teşkilatı?

İl yönetiminin tamamı görevinin başında ve istifa eden olmadan neden görevden alınmışlardır?

Yönetimdeki arkadaşların birçoğu 2009 yerel seçimleri sonrasında göreve gelenlerdir. Planlı ve özverili çalışma ile o dönemde atılan adımlar 2011’de vekil çıkartarak devam etmiş, 2014 yerel seçimlerinde doruğa çıkmıştır. Yönetimindeolduğum 2009 yerel seçimlerinde 20 bin olan oyumuz 2011 yılı genel seçimlerinde 35 bine İl Başkanlığını yaptığım 2014 yılı yerel seçiminde 41 bine çıkmış, üç belediye, yedi il genel meclisi, tüm engellemelere rağmen partimize yakışır il ve ilçe başkanlıklarını içerisinde bulunduran parti binası kazandırılmıştır.

Ayrıca Bilecik, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri ilçelerimizde yetkilendirilmiş kadın kollarımız kurulmuş ve yetki aşamasında Yenipazar ilçemiz ile Bayırköy belde kadın kollarımız oluşturulmuştur.

Fakat ne hikmetse bu yönetim Ankara’ya gelip gitmeler, kadın kolları çalışmıyor diye raporlar, alternatif parti dışı toplantılar ve makamından dolayı sözü dinlenenlerin çabaları ile sorgusuz sualsiz görevden alınmıştır.

İleride oluşacak tehlikeyi görerek yönetimimle beraber yaptığım 13 Kasım 2014 günkü basın açıklamamda da bu tür uygulamaların partiye zarar vereceğini ve partide oyun oynandığını dile getirmiştim.

Susmayın susarsanız sonu kötü olur dememize rağmen sesimizi duyuramamıştık.

Şimdi soruyorum;

Yönetimlerimize rapor yazanlar, alternatif toplantı yapanlar, susacak mısınız? Bizi rapor edip şimdi ortada gözükmeyenler nerdesiniz?

Eskiler geri çekilsin, bunları başımıza siz musallat ettiniz diyenler susacak mısınız?

Biz yine bu çatıda susmayacağız. Milliyetçi Hareket Partisi’ni gönüllerden çıkaranlara inat, gönüllere girmek için var olacağız.

Yönetiminde bulunduğum 2011 yılı seçim sonuçları ve İl başkanlığı yaptığım 2014 yerel seçim sonuçları göz önünde bulundurularak,1 Kasım 2015 seçimlerinde alınan sonuçların değerlendirmesini sizlere bırakıyorum. Sorumluların gerekli cevapları vermelerini bekliyorum.Selam ve dua ile.’’

Ne Mutlu Türküm Diyene’’

Editör: TE Bilişim