Cafer Elmas

Son günlerde MHP’de bir grup partili tarafından gizliden gizliye DP kökenlileri tasfiye hareketi başlatıldığı iddiaları siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Bilindiği gibi MHP’de son seçimler sonrası sular durulmamış ve il ile ilçe arasındaki sürtüşmede MHP Milletvekili Bahattin Şeker  devreye girerek il ve ilçe yönetimini Genel Merkez tarafından görevden aldırtmıştı.

Seçim sonrası bazı partililer ise sosyal medya üzerinden MHP Milletvekili Bahattin Şeker'i eleştirerek yüklenmişlerdi. Bu eleştiriler karşısında basın açıklaması yapan Şeker, parti içinde de kendisine ve diğer partilerden gelip MHP’ye kaydolan kişilere karşı karalama kampanyaları yürütüldüğünü belirterek bu kişileri Genel Merkeze bildirdiğini söyleyerek oy oranının yüzde 32’lere çıkmasında bu insanların da emeği olduğunu söylemişti.

“Çok bağıranlar buyursunlar gelsinler, bu oyu yüzde 50’ye çıkarsınlar” diyen Bahattin Şeker, “Başka partiye oy verip bize kızanları partili kabul etmiyorum” demişti.

Artık Bilecik siyasetinde olmayacağını ilk kez Gazetemize açıklayan Bahattin Şeker'in yokluğunu bilen bazı partililerin son zamanlarda DP'lilere karşı tavır alarak partiden tasfiye çalışmaları başlattıkları iddiası siyasi arenada konuşulmaya  başladı.

Bahattin Şeker ile başlayan DP'den MHP’ye katılışı ve partiye ivme kazandırarak yıllardır alınamayan Milletvekilliği kazanılmasının ardından DP kökenli çıkan Belediye Başkan adayları ile oy oranını yükselten Bilecik’te DP'den MHP'ye katılan Hüseyin Şensoy ile Belediye Başkanlık seçimlerinde tarihi oy alan MHP’de Bozüyük'te yine DP'den MHP'ye  katılan  Mete Yüksel ile az farkla seçim kaybedildi.

DP'lilerin katılması ile söz sahibi olan MHP’de oy oranları artarak Bilecik merkezinde 2. parti olma başarısı gösterilirken, bu durumdan rahatsız olan bazı partililerin bir takım hareketler içine girdikleri iddia ediliyor.

Son günlerde yapılan ilçelerdeki genel kurullarda yapılan listelerde DP'lilerin ayıklanmaya çalışılmasına ilişkin çalışmaların yapıldığı iddia edilirken, kongrelerde Divanda görev  yapan Hüseyin Şensoy'un isminin bu  partililer tarafından basına paylaşılan basın bültenlerinde bile yazılmaması bu iddiaları doğrularken, yapılan yönetimlerde de bu grupların kendi istediği isimleri yönetimlere yazdırma çabası içerisine girdikleri gelen iddialar arasında.

Bu iddialara Parti yetkilileri ne diyecek bilinmez ama genel kurullarda yaşananlar ve oluşan yönetimler sonrası oluşacak tablonun bu iddiaları ne denli  doğru yada yanlış çıkaracağı merak konusu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim