Yenipazar Halk Eğitim Merkezi önündeki alanın Bilecik İl Özel İdaresi Komisyonu tarafından yerinde inceleme yapılmasının ardından Yenipazar Belediyesi´ne tahsisi kabul edildi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci bileşiminde Yenipazar’a yapılması planlanan çocuk parkı ve okul servislerinin indirme-bindirme yeri için görüşülen gündem maddesi ile ilgili AK Partili üyelerle beraber Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Uyanık’ın da red oyu vermesi tepkilere neden olmuştu.

Park yerinin Belediye’ye tahsis edilmesi gerektiğini belirten Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden de konuyu gündeme taşımış ve Yenipazar çocukları için yapılacak bir tesise MHP’li bir üyenin red vermesinin ağrına gittiğini ifade etmişti.

Bu gelişmelerin ardından Başkan Özden ve evet oyu veren İl Genel Meclisi üyelerinin verdiği destek sonucunda park yerinin Yenipazar Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar verildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Yenipazar İlçesi, Zafer Mahallesi´nde bulunan alanın Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü adına olan tahsisinin iptal edilerek, söz konusu taşınmazın çocuk oyun grubu kurulması ve okul güvenliğinin sağlanması amacı ile servis araçlarının indirme-bindirme alanı olarak düzenlenmek üzere, Yenipazar Belediye Başkanlığı´na tahsis edilmesi amacıyla, imar komisyonu tarafından yerinde incelemelerin yapılmasının ardından tahsis edilmesinde herhangi bir sakınca olmadığı tespit edildi.

Editör: TE Bilişim