MHP Söğüt Olağan İlçe Kongresinde ortalık karışırken, mevcut Başkan Ali Tekin’in Bilecik merkez ve diğer ilçelerden gelen destekçilerinin diğer başkan adayı Efrail Akbal’ın destekçilerini zor kullanarak salona sokmadıkları iddia edildi.

Toplamda 395 delegenin yaklaşık 130’nun oy kullanacağı tespit edilen kongrede, yeni başkan adayı Efrail Akbal’ın listeyi vermek üzere içeri girmesi ile birlikte olayların başladığı iddia edildi. Bilecik merkez ve diğer ilçelerden gelen parti yöneticilerinin zor kullanarak yeni Başkan adayı Efrail Akbal ile destekçilerini listeyi vermek üzere olduğu sırada salondan çıkarttıkları, kendi yandaşlarına oy kullandırdıkları ve seçimde üstünlük sağladıkları yine iddialar arasında yerini aldı.

“Benim hakkımı elimden aldılar”

Tartışmalı geçen kongreye ilişkin başkan adayı Efrail Akbal’ın savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Akbal konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “MHP Söğüt İlçe Kongresinde tüzüğümüzün 43.maddesinin 67. Sayfasında yer aldığı gibi ‘seçilme hakkına yeterli her parti üyesi kongre seçimlerinde adaylığını koyabilir veya aday gösterilebilir’ ibaresini hiçe sayarak zorbalıkla etten duvar örülerek kaba kuvvetle ve Söğüt dışından adam taşıyarak ikinci bir adayın seçime girme hakkını, yani benim hakkımı elimden aldılar. Üstelik bir yıl öncesinden adaylığımı açıklamış olmama rağmen.

Sandıkta kaybedecekleri seçimi kaba kuvvetle kazandıklarını zannedenlere hayırlı olsun!Tüzüğü hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi Genel Başkanımızın “her üyemiz seçme ve seçilme hakkına sahiptir “açıklamasını da hiçe sayarak yapılamayan kongrenin kazananını ilan ettiler!” ifadelerine yer verdi.

Olaylar salon dışına taştı

Salondan zorla çıkartıldığı iddia edilen yeni başkan adayı Efrail Akbal, “Bizi buraya sokmamak için, içeride bütün var güçlerini kullandılar. Benim listemi almamak ne demektir?” şeklinde sitemini dile getirirken kongre salonu önüne birçok polis ve çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği gözlendi.

Editör: TE Bilişim