Korkmaz Kesik

Hafta sonu gerçekleşen MHP Bilecik Merkez İlçe Olağan Kongresinde, 184 delegenin oyunu alan Mustafa Aydemir yeni Merkez İlçe Başkanı seçildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seçimde, Mustafa Aydemir 400 delegeden 184'ünün oyunu alırken, Mahmut Özbekar 144 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ve salonu tıklım tıklım doldurduğu kongrede, delegelerin çoğunluğu ‘Başkan Aydemir’ dedi. 



Bilecik Belediyesi’nin ilk defa iktidar partisi haricinde bir siyasi partiye verdiği Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezindeki kongreye, MHP Başta Milletvekili Bahattin Şeker olmak üzere, İl Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Varolu, İsmail Zeki Uyanık, Orhan Uğur, Tevfik Özütürk, Haluk Filizli, Ahmet Eren, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İnhisar belediye Başkanı Ayhan Özübek,  Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köymen, Pervin Taşçı, Soner Olgun, Hamdi Salt, Cengiz Erdinç, Aytaç Yılmaz, İrfan Yılmaz ile parti ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı. 



Divan Başkanlığını Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun yaptığı kongrede merkez ilçe başkanlık seçimi yapılmadan önce Eski Merkez İlçe Başkanı Nazmi Erdem faaliyet raporunu ve mali raporu sundu. Erdem’in konuşmasının ardından Merkez ilçe başkanlığı için yarışan iki isim sırasıyla konuşma gerçekleştirdi.

Aydemir: “Bilecik’in MHP’ye ihtiyacı vardır”

İlk olarak söz alan Mustafa Aydemir, konuşmasına kongrenin hayırlara vesile olması temennisi ile başladı. 21 yaşından bu yana Bilecik’te yaşadığını belirten Aydemir,  MHP içerisinde çeşitli kademelerinde görev yaptığını kaydetti. Aydemir konuşmasında şunları kaydetti:



“Merkez ilçemizin yarınını şekillendireceğimize inandığımız bugünde Milliyetçi Hareket Partisinin olağan kongresini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu kongremizin ülkemize, ilimize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  

Kıymetli ülküdaşlarım; doğduğum değil doyduğum yerde yaşamaktan büyük keyif aldığım, doğasını sevdiğim, havasını kokladığım ve insanlarına çok değer verdiğim, cennet vatan Şeyh Edebalı diyarında 21 yaşından sonra yaşamımı şekillendirip çocuklarımı büyüttüğüm bu güzel şehirde Milliyetçi Hareket Partisinin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptığım.

Bugün yapılacak ilçe kongresinde partimizin ileri gelenlerinin ısrarı ve teklifleri üzerine gönül verdiğim partimde merkez ilçe başkanlığına aday olarak karşınızdayım.

Sayın delege arkadaşlarım bizleri yönetime layık gördüğünüz takdirde değerli yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla özverili bir şekilde hiç durmadan çalışmalara başlayacağımıza söz veriyorum. Köy ve mahalle gezileri yapacağım, köy ve mahalle temsilcilerini tespit edeceğim, köy ve mahalle muhtarlıklarınla diyalog içerisinde olup sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin fikir ve önerilerini alacağım. Sayın dava arkadaşlarım 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler bizim için ve Türkiye için çok önemli, bunun bilincindeyiz.





Milletvekili adaylarımızla köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak 12 yıldır AKP iktidarının dış işbirlikçilerin ülkemize yapmış olduğu tahribatı anlatacağız. Sayın ülküdaşlarım; ülkemiz adeta uçurumun kenarındadır, eğitim ve adalet sistemi çökmüştür, yolsuzluk dosyaları sümenaltı edilmekte yayım yasaklarıyla gizlenmektedir. Bölücülüğün ve ayrımcılığın tüm ülkeye yayıldığı Doğu Anadolu Bölgesinin eşkıyaya teslim edildiği askerin ve polisin silahlarının bırakıldığı bu ortamda şartlar MHP’yi göreve çağırmaktadır. Türkiye’nin ve Bilecik’in MHP’ye ihtiyacı vardır.

Değerli Arkadaşlarım; Bizler bu göreve talip olarak Bilecik’te ben ve yönetim kurulum, üzerimize düşen görevi yapmak için harekete geçtik. Yönetimimizle birlikte siz değerli delegelerimizden görev istiyoruz, vereceğiniz bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza, partimizde yenisiyle eskisiyle birlik ve beraberliği sağlayacağımıza söz veriyoruz. Aday olan arkadaşıma da başarılar diler, kim kazanırsa kazansın kazananın milliyetçi hareket partisi olduğunu bilmesi gerekir. Bu sebeple kol kola çıkacağımızı ve tek yürek olacağımızı belirtmek istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allaha emanet olunuz. Bir millet uyanacak Türkiye’nin kalbi MHP’den atacak. Ne mutlu türküm diyene”



Özbekar: “Hak yemedik, adaletsizlik etmedik”

Aydemir’in ardından söz alan Eski Merkez İlçe Başkanı Mahmut Özbekar, “Marmara bölgesinin nadide bir ili olan Bilecik'te MHP'nin daha başarılı olması, partimizin siyasetinin kundaktaki bebekte bile heyecan yaratabilmesi için buradayız.” dedi. “Hak yemedik, adaletsizlik etmedik, ülküdaşlarımızın gözünden yaş geldiğinde bizim gönlümüzden çığlıklar yükseldi. Davamıza ihanet etmedik.” ifadelerini kullanan Özbekar, konuşmasında şunları aktardı:

“Diliyorum ki bu kongremiz; Türk milliyetçiliği davası için ileri bir adım olacaktır. Başbuğ Alpaslan Türkeş'in emanetine sahip çıkan Türkmen Beyi Devlet Bahçelinin verdiği mücadeleye bir parça katkıda bulunacaktır. Üzgünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp el ele vereceğimiz, her türlü ikbal kaygısından uzak, omuz omuza mücadele edeceğimiz gelecek günlere açılan temiz bir sayfa olacaktır.


Çıktığımız bu yolda; Kırmayacağız, ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bu devre yöneticilik eden sözüm ona hükümet edenler bildikleri yollarda yürüsünler. Bizde bildiğimiz inandığımız yolda yürüyeceğiz. Onların vardıkları sular kirli, karanlık, haram sular olacaktır. Bizim yolumuzun sonunda İdil vardır, Tuna vardır, Yenisey vardır...

Belki eleştirildik. Belki kızanlar oldu, belki küsenler oldu geçen ömrü hayatımızda. Hak yemedik, adaletsizlik etmedik, ülküdaşlarımızın gözünden yaş geldiğinde bizim gönlümüzden çığlıklar yükseldi. Davamıza ihanet etmedik. Ekmeğimizi bölüştük. Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz olmadı. Sayın genel başkanın yolundan sapmadık. Başbuğ Alpaslan Türkeş'i her “ Allah " sesinde andık, hatırladık.

Kaşlarımız çatık da olsa gözlerimiz hep güldü. Çünkü hep milli iktidarı, milliyetçi büyük Türkiye'yi hayal ettik. Genel Başkanımızın sağlığı üzerinden siyasi ikbal hesabı yapanları duyduğumuzda; “Allah ömrümüzden alsın onun ömrüne katsın” diye dualar ettik.



Dediler ki; “Ticaret bilmedi.” Evet, ticaret bilmedik. Çünkü bir kere insan satmayı öğrenmeden başladık hayata. Hele kader arkadaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı hiç satmadık, yarı yolda bırakmadık.

Bu sözlerim bu salonda bulunan ve partimize yeni gelmiş, hatta gelmek üzere olan arkadaşlarımız içindir. Hoş geldiniz. Geldiğiniz yer burasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi sizin evinizdir. Ocağınızdır. Ali Bülent Orkanların, Selçuk Duracakların evidir. Kerkük'te Baas zulmünde can veren Türkmen bebelerinin evidir. Gence’de, Urumçi’de, Sirjan’da ezilen, trenlerle yurtlarından sürülen Orta Asyalıların evidir. Bati Trakya’da unutturulduğu sanılan Sadık Ahmet'in evidir. Kısacası Türklüğüyle övünen herkesin evidir.

Marmara bölgesinin nadide bir ili olan Bilecik'te MHP'nin daha başarılı olması, partimizin siyasetinin kundaktaki bebekte bile heyecan yaratabilmesi için buradayız. Bizi tanıyan dostlarımız bilir. Biz bu yuvanın ağırlığını iyi biliriz. Şahsıma ve yol arkadaşlarımıza emaneti teslim ettiğiniz takdirde; Biliniz ki bir gün olsun size bir pişmanlık yaşatmayacağız. Gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışacağız. Çıkar bilmeden sahip olduğumuz her şeyi bu yolda tüketmekten çekinmeyeceğiz. Kızarmadan yüzümüz ; "Siyasette her şey mubahtır." demeyeceğiz.



Kimseye ağabey demeyeceğiz. Çünkü bizim tek abimiz, tek büyüğümüz Genel Başkanımızdır. Başkasını Tanımayız! Tanıttırmaya çalışana da Türk'ü tanıtırız. Sizlere söz veriyoruz. Nefsimize yenik düşmeden, aksakallarımıza ihanet etmeden, adam gibi partimize, devletimize, milletimize hizmet için çalışacağız. Biz  “Devlet İçin " diyoruz. Evet. Devlet için Mahmut Özbekar ve yol arkadaşlarını tercih etmenizi diliyoruz. Bende size iktidar meşalesini Bilecik’ten yakmak için söz veriyorum.

Ülkücüler asla birbirine rakip olmaz. Bugünkü kongremizde liste hazırlayıp ben de varım diyen diğer ülküdaşlarımın göstermiş oldukları medeni cesaretinden ötürü kutlarım. Biz ülkücülerde kaybeden olmaz. Kazanan Milliyetçi Hareket Partisidir. Ben buradan başta desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kendisiyle çalışmaktan onur duyduğum Eski Devlet Bakanım Sayın Milletvekilim Bahattin Şeker'e çalışmalarıyla teşkilatımızı taçlandıran Söğüt Belediye Başkanım Sayın Halil Aydoğdu'ya Yenipazar Belediye Başkanım Sayın İlhan Özden'e, İnhisar Belediye Başkanım Sayın Ayhan Ödübek'e ilçe ve beldelerimizde üç hilalli bayrağımızı göndere taşımaya çalışan aday ve dava arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bugün kongremize gelen tüm üyelerime partili veya partimizden olmayan tüm misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ederim. Kongremizin ilimize, memleketimize hayırlar getirmesi temennisiyle sözlerime çok anlamlı bulduğum bir dörtlükle bitirmek istiyorum.

Tohum saç bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın, Sen koşmana bak ey küheylan, Çatlarsan doğuran kısrak utansın, Allah Yar Ve Yardımcınız Olsun. Allaha Emanet Olun. Ne mutlu türküm diyene!”

Adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemi başladı. 400 delegeden 331’inin katıldığı seçim sonucunda delegeden 184'ü Mustafa Aydemir’e, 144’ü ise Mahmut Özbekar’ı destekledi. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonucunda Mustafa Aydemir MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı seçildi.

 


Editör: TE Bilişim