Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayının desteklendiği Söğüt’te partililer tarafından karşılanan MHP lideri Devlet Bahçeli, girişte Alp kıyafetli askerlerin nöbet değişimini izleyip  türbeye girerek dua okudu. Bahçeli türbe ziyaretinin ardından Ertuğrul Gazi türbesi arkasında bulunan diğer mezarları tek tek dolaşarak dua etti.

Türbe ziyaretinin ardından miting alanına geçen Bahçeli, Söğüt’ün tarihi ve manevi önemine dikkat çekerken, 31 Mart seçimlerinin ise ülke bekası için çok önemli olduğunu vugulayarak cumhur ittifakına destek istedi.

Bahçeli’nin konuşmasının satır başları ise şu şekilde oldu:

Ne mutlu bizlere ki ecdad yadigarı topraklardayız. Ne büyük bir bahtiyarlık ki tarihi hatıralarımızı iliklerimize kadar hissediyoruz. Kutlu cedlerimizin izinden yürüyor, iradesini temsil ediyoruz. Söğüt, 720 yıldır sönmeyen beka meşalesidir. Söğüt, 720 yıldır istikbalimize yön veren medarı iftiharımızdır. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinin hazırlık ve kampanya sürecinde i,lk durağımız Söğüt’tür. Burayı tesadüfen seçmedik. Buraya iş olsun diye gelmedik. Söğüt, tırmandığımız zirvelerin yamacı, fetihlerimizin giriş kapısı, iftihar edilecek mazimizin şanlı bir sayfasıdır. Söğüt bir başlangıçtır. Söğüt, ikinci Ergenekondur, ikinci Türeyiş Destanıdır. Yakın veya uzak coğrafyalara tebliğ edilen Oğuz Destanı’nın ağırlık merkezidir. Dağılmış, ufalanmış  ve birliği bozulmuş son vatanımızın üzerinde doğan umut güneşi Türk’ün ülkü beşiğidir. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuzun Söğüt’te kendine gelmiş Söğüt bilinciyle Bilecik’e uzanmıştır. İlhamımızı buradan alıyoruz. Gücümüzü tarihten kazanıyoruz. Sırtımızı sizlere yaslıyoruz. Söğüt varsa umut vardır. Gölgesi hepimize yetecektir. Söğüt varsa huzur vardır. Söğüt varsa kök vardır, kaynak vardıri kudret vardır. 31 Mart seçimlerine 3 haftalık bir süre kala 400 çadırlık Türkmen obasının hedef ve ülküleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Beka için milli karar, cumhur için istikrar, sağduyunun birlikteliği cumhur ittifakı. Söğüt kazanırsa Türkiye kazanır.

Muhterem Söğütlü kardeşlerim, değerli dava arkadaşlarım Türkiye’yi karanlığa itmek istiyorlar. Türkiye köşeye sıkışsın diyorlar. Milli bekamızı hedef alıyorlar. Milli birliğimizi yıkmayı planlıyor. Dünün tekfurları neyse bugünün işbirlikçileri de aynıdır. Dünün Bizansı neyse bugünün ihanet ortakları tıpatıp aynısıdır. Güney sınırlarımız boyunca terör devleti kurmak için çalışıyorlar. PKK, PYD, YPG bir yandan FETÖ  ve kripto damarı bir yandan ülkemizin düşmesini gözlüyorlar. Emperyalizm zaaf anımızı bekliyor. Zalimler rehavetimizi kolluyor. 1920’de barbar Yunan komutan nasıl ki büyük hünkarımız Osmangazi’nin kabrini alçakça tekmeleyip Osman bak ben geldim haydi kal da memleketini kurtar dediyse bu vandalın peşinden giden de mukaddesatımızı  ve mukadderatımızı çiğnemeyi amaçlıyorlar.

Gezi parkı olaylarında denediler, başaramadılar. 6-7 Ekim olaylarında denediler başaramadılar. Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinizde çukur açtılar, hendek kazdılar, işgal ve isyana kalkıştılar başaramadılar. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle bir kez daha deneme yaptılar, başaramadılar ancak yine de durmadılar, geri çekilmediler, ıslah olmadılar. Türkiye’yi Suriye’yi çevirmek için kolları sıvadılar. 

Ekonomi tetikçileriyle üzerimize geldiler. Dövüş silahını çektiler faiz ile rant lobisini  harekete geçirdiler. Küresel tefeciler, bölgesel işbirlikçiler, kanlı emeller, taşeron örgütler, siyaset artıkları devamlı açığımızı aradılar, devamlı sabotaj ve suikastle heves ettiler. Çok şükür hevesleri her zaman kursaklarında kaldı.  Bundan sonra da kalmaya and olsun devam edecektir. Çünkü Türk milleti oynan oyunları gördü. Zalimleri tanıdı. Zulme aşılamayacak bir duvar çekti. Ne var ki düşmanlık değişmedi, kirli senaryolar değişmedi, hain niyetler değişmedi. Değişen sadece zamandı, sadece aktörlerdi. Şimdi de bunlara zillet eklendi. Bugünlerde patlıcan diyorlar, biber diyorlar, soğan diyorlar, patatesten sonuç almaya çalışıyorlar. Onursuz  bir kazancı onurlu bir kayba üstün görüyorlar. Varsın Türkiye zarar görsün, hiç umursamıyorlar. Ömürlerinde bir kez olsun adam gibi adam olmayı denesinler. Bir kez olsun yerli ve milli duruş sergilesinler. Bugün açsak, yarın doyarız. Hayatın şaşmaz gerçeği budur. Bugün işiniz yoksa yarın buluruz, haysiyetli yaşamanın doğası budur. Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar. Elbette vakti geldiğinde doya doya yeriz. İklim ve ekonomik şartların gereği de böyledir. Peki vatan gderse bunun telafisi nasıl olacak. Bayrak inerse bunun tamiri nasıl yapılacak.

Söğüt Seramik Fabrikasının işçi alacaklarının ödenmesi,Seramik Fabrikalarına alternatif olacak yeni sanayi sektörlerinin getirilmesi,Organize Sanayide yeni fabrikaların kurulması,Turizmin geliştirilmesi konularında elimizden ne geliyorsa yapmaya söz veriyoruz.Belediye Başkan adayımızın seçildiği andan itibaren gecesi gündüzü Söğüt olacaktır.Belediyenin kapıları 24 saat açık kalacaktır.Zorda kalanlara el uzatacağız. Darda kalana ümit olacağız. Söğüt’ün huzuru için varız. Söğüt’ün haysiyeti için varız. Söğüt’ün refah ve gelişmişliği için yarım kalan hizmetin tamamlanması için belediyeye bir kez daha talibiz. Biliyoruz ki,Bir selam bin hatır eder. Bir dokunuş bin gönüle değer.Biri bilmeyen bini hiç bilmez.Söğütlü kardeşlerimin tamamını kucaklayacağız.Cumhur İttifakı’nın halis ve tertemiz hedefleriyle buluşturacağız.İman varsa imkân vardır, bunu unutmayacağız.Belaya sabır, nimete şükür, kadere rıza, Söğüt’e vefa gösterip çok çalışacağız, mutlaka kazanacağız, 720 yıllık ruhu muhafaza edeceğiz.Gayret bizden, takdir sizlerden. Sefer bizden, zafer Allah’tan.Yükümüz ağır, işimiz çetin, gücümüz kıla bağlı, ne var ki yardımcımız Cenab-ı Allah’tır, güvenimiz ise iradelerinden asla kuşku duymadığımız Söğütlü kardeşlerimdir.

Editör: TE Bilişim