30 Mart yerel seçimleri öncesinde, eski DP’li olan belediye başkan adayı Hüseyin Şensoy’un MHP tabanından istenen desteği alıp almayacağı merak konusuydu. MHP’nin seçimlerden 2’inci parti olarak çıkmasının ardından Milletvekili Bahattin Şeker düzenlediği basın toplantısında parti içindeki muhalefeti sert bir dille eleştirmiş, partiye ihanetle suçladığı bazı isimleri seçimin kaybedilme sebeplerinden biri olarak göstermişti. Şeker’in bu açıklamasının ardından, MÇP ve MHP’nin Kurucu İl Başkanı Ertuğrul Açıkgöz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.


Açıklamasında, parti içerisindeki sorunların basın yoluyla kamuoyuyla paylaşılmasını doğru bulmadığını belirten Açıkgöz, 
tereddüt duydukları konuları belediye başkan adayı ve parti yöneticilerine aktardıklarını, ancak bu hususların dikkate alınmadığını söyledi. Yerel seçimlerde başkan adayı kadar meclis üyesi adaylarının da önemli olduğunu ifade eden Açıkgöz, parti içi muhalefetle seçimlerin kaybedilmesine sebep oldukları belirtilen isimlerin açıklanmasını istedi. 

Ertuğrul Açıkgöz’ün yaptığı basın açıklaması şöyle:

 

“4 Nisan 2014 tarihinde M.H.P. Bilecik Milletvekili Sn. Bahattin Şeker’in partimizin  il binasında  30 Mart mahalli İdareler seçim  sonuçları ile ilgili basın açıklamasını izledim.


1989 yılında ilimizde Milliyetçi Çalışma Partisi (M.Ç.P.) kurulmamışken, yine böyle bir mahalli idareler seçimi öncesinde, Rahmetli Başbuğumun talimatı ile Bilecik ili ve bütün ilçe ve beldelerinde yapılanmayı gerçekleştirdik. Partimizin Belediye Başkanlığı,  Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliğinde kendi adaylarımız ve kendi bayrağımızla, kendi partimizle seçimlere katılmasını sağladık. Ben de Bilecik Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldım. Aday olmamızın tek sebebi vardı; Milletimize hizmet yarışında Türk Milliyetçileri ve Ülkücüler olarak ‘biz de varız’ demek. Bizim gibi düşünen insanlarımızı başka partilere oy verme vebalinden kurtarmak.

Seçimlerin akabinde M.Ç.P, Bilecik il, ilçe ve belde teşkilatlarının kuruluşunu ben yaptım. Bu tarihten sonra Bilecik ve ilçelerinde M.Ç.P. ve M.H.P tüm seçimlerde Ülkücü arkadaşlarımızın fedakarlıkları ile  kendi bayrağı, kendi partisi ve kendi adayları ile seçimlere katılmış, yarışlarda var olmuştur.

1999 Mahalli İdareler seçimlerinde tüm maddi imkansızlıklar, olumsuzluklar ve ANAP, DSP, DYP, CHP, RP gibi kamuoyunda güçlü bilinen siyasi rakiplerimize rağmen; 3 ilçe 1 de belde belediye başkanlığı ve genel seçimde de 1 milletvekilliği,  ‘bir avuç dava arkadaşlarımızın’ gayretleri ile kazanılmıştır.

30 Mart 2014 seçim sonuçlarını değerlendirirken, tespitleri ve teşhisleri doğru koymalıyız. Seçimleri, parti içinde muhalefet yapanlar yüzünden mi kaybettik, yoksa bu isimleri kazanamadığımız için mi? Peki, merkezde parti içi muhalefetten kaybettik, Bozüyük, Pazaryeri, Bayırköy, Vezirhan, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerimizde neden kaybettik? Bu sorulara kendi içimizde cevap aramamız gerekir.

Sn. Vekilim; 2014 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde, partimizde daha önce yöneticilik yapmış, fakat şu anda aktif olarak görev almayan isimlerin tecrübelerinden istifade etmemiz gerekmez miydi? Biz, bilgi birikimlerimizi, görüşlerimizi ve tereddüt duyduğumuz konuları, gerek Belediye Başkan Adayımıza gerekse partimizin yöneticilerine aktarmamıza rağmen, dikkate alınmadığını ve önemsenmediği üzülerek gördük.

Her partide olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisinde de parti içerisinde muhalif insanlar olabilir. Önemli olan, muhalif kişilerin de seçim süresi içerisinde parti çalışmalarına aktif olarak katılmalarını sağlamak, seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde girilmesini sağlamaktır.

Parti içi muhalefetin aktif olması veya bazı partililerin seçim çalışmalarına duyarsız kalması doğal olarak rakip partilerinin yararına olacak, partimize ise zarar verecektir. Teşkilatlarımızın ve sizin bunu hesaba katarak, birleştirici bir yol izlemeniz gerektiği kanaatindeyim.

Seçim sathı mahallinde, özellikle Bilecik Ülkü Ocakları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iyi diyalog kurulamamış ve bunların destekleri küçümsenmiştir. Sn. Vekilim, sizler de çok iyi bilirsiniz ki mahalli seçimlerde aday önemlidir, ancak aday kadar, meclis üyeleri ve sıralaması da önemlidir. Adayın ve kadronun parti tabanı ve teşkilatlarla uyumu da önemlidir. Kamuoyunun da bunu benimsemesi gerekir kanaatindeyim.

Sn. Vekilim siz Bilecik Halkının sevgisini ve saygısını kazanmış ve siyasette usta diyebileceğimiz bir Milletvekilimiz ve siyaset adamısınız. Partimizin iç meselelerini kamuoyuna basın yoluyla duyurmanız Partimize zarar vermiş, kamuoyunda itibarını zedelemiştir. Açıklamalarınızın bir MHP Milletvekiline yakışmadığı kanaatindeyim. Ve sizi, seçimleri kaybettirmekle suçladığınız isimleri açıklamaya davet ediyorum.

Sizin bu tavrınız bana Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye sözünü hatırlatıyor:


‘Ey Oğul Sen artık beysin bundan sonra öfke bize uysallık sana.

Güceniklik bize, gönül almak sana.

Suçlamak bize, katlanmak sana.

Acizlik bize, yenilgi bize, hoş görmek sana.

Geçimsizlikle, çatışmalar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana.

Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize, bağışlama sana.’

 

Seçimlerin milletimize devletimize ve Bilecik halkına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunarım.”


S
MMM Ertuğrul AÇIKGÖZ

MÇP ve MHP Kurucu İl Başkanı

     

Editör: TE Bilişim