Kongre sürecine giren MHP, Bilecik’teki İl Kongresi’ni geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demir’in de katıldığı il kongresine basın mensuplarının ve bazı delegelerin de davet edilmediği iddiaları farklı yorumlara sebep oldu.

Kongrenin basın mensuplarına haber verilmeden adeta gizlenerek yapılması akıllara “Halktan saklanan bir şeyler mi var?” sorusunu getirdi.  Son dönemlerde kan kaybı yaşayan ve parçalanma sürecine girdiği iddia edilen MHP’nin il kongresinin basın mensuplarına haber verilmeden yapılması  “İçeride yaşanan sıkıntıların kamuoyuna yansımaması için mi basın mensuplarına bilgilendirme yapılmadı” iddialarını da gündeme getirdi.

MHP içindeki muhalefet çok sert bir biçimde devam ediyor. Bilecik’in de dahil olduğu bazı il teşkilatları muhalif oldukları gerekçesi ile tamamıyla görevden uzaklaştırıldılar. MHP, yaşadığı sarsılmayı ve sallantıyı aşmaya çalışıyor. Parti Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilen ve yeni bir parti kuran Meral Akşener’in de küsdürülmüş MHP’lileri çatısı altında toplayacağı kamuoyunda dile getiriliyor. Bilecik’teki  MHP’li muhalif grubun ise Akşener’in partisine geçip geçmeyeceği de kamuoyunda merak edilen konular arasında yeralırken, bu kongrenin gizli bir şekilde yapılması manidar bulundu.

Diğer yandan, kongrede;  87 kişinin oy kullandığı, 24 kişinin boş, 63 kişinin ise  geçerli oy vermesiyle MHP'nin mevcut İl Başkanı Mehmet Karuk'un, yeniden başkan seçildiği bilgisi kongre sonrasında verildi.

Not: Davet edilmememiz sebebiyle kongre fotoğraflarını yayınlayamıyoruz.

Editör: TE Bilişim