MHP Bozüyük İlçe Başkanı Yılmaz Çevik ve Yenipazar İlçe Başkanı Mehmet Şenol genel merkez tarafından görevden alındı. MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk gerçekleştirilen atamalar ile ilgili açıklamada bulundu. Görevden alınmalar ile ilgili Bozüyük ve Yenipazar ilçe başkanlarının referandum sürecinde genel merkeze muhalif oldukları ve hayır cephesinde yer aldıkları iddia edilmişti.


MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, görevden alınmalar ile ilgili yaptığı açıklamada Bozüyük ilçe başkanının genel merkez talimatlarına uymadığı gerekçesiyle görevden alındığını, bu süreçte genel merkezin uygulamak istediği bazı isteklerini yapmadığını belirtti. Yenipazar ilçe başkanı Mehmet Şenol’un görevden alınması ile ilgilide ilçe yönetimlerinde eksiklik bulunduğunu, orayı yenileme amaçlı bir atama yapıldığını, Yenipazar’da görevden alınma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Karuk, durum ile ilgili konuşmasının devamında bu atamaların genel merkezin tasarrufları ile ilgili bir karar olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim