MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, yaptığı yazılı açıklamada; Bilecik’te A Partisi’nin adaylarının ittifak içerisinde olduğu B Partisi’ne oy istemesinin yapılan ittifaka gölge düşürdüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Gölpazarı MHP İlçe Başkanı Aydın Göksu, sosyal medya hesabından AK Partili Ali Şenel’in ittifakı yok saydığını ve  yalnızca AK Parti adaylarına oy istediğini öne sürerek  “hainliğin ebdeli olmaz” demişti.

Son olarak MHP İl Başkanı Mehmet Karuk da yaptığı açıklamada; “ Bilecik’te ortaya çıkan gelişmeler maalesef yapılan ittifaka gölge düşürmektedir, A partisinin adayı veya adayları gidip vatandaşa ittifak yaptığı B partisine oy vermeyin, bize verin diyerek kamuoyu oluşturma çabaları aynı zamanda Genel Merkezlerine bir başkaldırı niteliğindedir.” Dedi.

Karuk’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kelime anlamı olarak herhangi bir konuda anlaşma, birlikte hareket etmek demektir. Bazen aile içerisinde nasıl geçinileceği veya hangi tavırların ailemize yararlı olunacağı konusunda çoğunluğun kararı ile anlaşmaya varılması için aile bireyleri arasında ittifak yapılır, bazen de yaşadığımız mahallede komşular arasında nasıl huzur buluruz, mahallemizi nasıl güzelleştiririz, nasıl kalkındırırız konusunda komşularımızla ittifak yaparız.

Ülkemizin içinde bulunduğu tehdit edici unsurlara karşı nasıl bir yol çizeriz, Ülkemizi nasıl yaparsak refaha kavuştururuz, ekonomik refaha nasıl ulaşırız, güvenliğimizi nasıl yaparsak sağlayabiliriz, Türk Milletinin huzuru ve güveni yanında istihdamı ne yaparsak sağlarız amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi temsilcileri ile ittifaklar yapılır, tıpkı 2018 Erken Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi vb. gibi partilerimiz ile yapılan ittifak gibi. Ülkemizde BEKA sorunu olduğu düşüncesi ile bir araya gelen Cumhur İttifakı gibi, veya BEKA sorunu yok, koltuk sorunu vardır diyen Millet İttifakı gibi ittifaklar gerçekleşmiştir.

Bilecik’te ortaya çıkan gelişmeler maalesef yapılan ittifaka gölge düşürmektedir, A partisinin adayı veya adayları gidip vatandaşa ittifak yaptığı B partisine oy vermeyin, bize verin diyerek kamuoyu oluşturma çabaları aynı zamanda Genel Merkezlerine bir başkaldırı niteliğindedir. Seçimlerde her parti bayrak, broşür vb. gibi reklam amaçlı tanıtım belgelerini uygun görülen yerlere asarlar, ancak bunu dahi hazmedemeyen siyasi parti mensupları emek verilerek asılan afiş, bayrak ve broşürleri yırtmakla kendi partilerine zarar vermektedirler, Türk insanı artık bu gibi şeylere prim vermemektedir.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışıyla Dünyaya hükmeden bir neslin evlatları olduğunu söyleyenler, maalesef birbirini çekemez, her türlü hakareti yapacak duruma gelmişlerdir. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisine gönül verenler asla çizgisinden sapmamıştır, Partisinin hizmetinde her türlü mücadeleyi yapmaktadırlar, çizgisinden sapanlar ise kendilerine layık olan yerlerde yer almışlardır.”

Editör: TE Bilişim