MHP İl ve Merkez İlçe yönetimleri ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın “Muhalefetin suni gündem maddelerini meclis gündemine almayacağız” sözlerine cevap verdi. Açıklamada, Selim Yağcı’nın bu güne kadar verdikleri 16 önergeden hiçbirini gündeme almadığı ve Bilecik’in yaklaşık % 60’ının iradesini yok saydığı ifade edildi.

Basın açıklamasının son cümlesi ise, muhalefetle iktidar arasından iplerin ne derece gerildiğini gözler önüne serdi. MHP, “Belediyecilik anlamında bir fayda sağlamayacağını düşündükleri herhangi bir organizasyona ve yurt dışı gezilerine katılmamama kararı almışlardır” ifadesiyle önümüzdeki günlerde belediye meclis üyelerinin Dubai’ye yapacağı geziye katılmayacaklarını duyurdu. MHP İl Başkanı Mehmet Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

MHP olarak; 7 Şubat tarihli talihsiz açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen Belediye başkanın açıklamalarını şaşkınlık ve üzüntü ile karşılıyoruz.

ENGELLEMELERE RAĞMEN SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYORUZ

Grubumuzca hiçbir gazete ve internet basınına açıklama/şikayet yapılmamış olmasına rağmen Sayın başkan muhalefeti şov yapmakla suçlamıştır. Oysa MHP Bilecik halkının kendisine yüklediği temsil sorumluluğu ile Bilecik halkının sorunlarını tüm engellemelere rağmen gündeme taşımaya devam etmiştir. Ancak sayın başkan algı yönetimi yaparak sadece son oturumda önergeler reddedilmiş ve bunun üzerine grubumuzca açıklama yapıldığı algısını oluşturmuştur. Kendisi grubumuz tarafından hiçbir açıklama yapılamamasına rağmen gündem oluşturarak muhalefeti suçlama ve kendinden olmayan çoğunluğu yok sayma girişiminde bulunmuştur. 12 Ocak tarihli açıklaması üzerine meclis grubumuzca bu talihsiz açıklamasına cevap verilmiştir. Cevabımızda da Bilecik’in yaklaşık % 60’ını yok saydığını belirtilmiştir.

Son olarak gurubumuzca yapılan açıklama ile bağlantılı olmamasına rağmen gündeme alınmayan ve araç sahibi olan her Bileciklinin yaşamakta olduğu otopark sorunu meclis grubumuzca gündeme getirilmiştir.

16 ÖNERGEMİZ GÜNDEME ALINMAMIŞTIR

Belediye Kanunu 21. Maddeye göre; Her ayın ilk toplantısında belediye başkanı ve meclis üyeleri belediyeye ait işlerle ilgili konuların gündeme alınmasını önerebilir. Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla kabul edildiği takdirde gündeme alınır.

‘Belediyeye ait işlerle ilgili gündeme alınması belediye meclis üyelerince istenebilir ve yine meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleri ile ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir! Bugüne kadar meclis grubumuzca yazılı olarak vermiş olduğumuz 16 önerge gündeme dahi alınmamıştır.

ÜZERİNDEN 11 YIL GEÇTİ

Sayın başkan gündeme getirdiğimiz konu ile ilgili açıklamalarında 2004 yılında da otopark ile ilgili projelerinin olduğunu ve bunu yapmanın zor olduğunu 2019 yılında Seven Çarşısı’nın bulunduğu alana otopark yapacaklarını belirtmiştir. Sayın başkan 11 yıldır ilimiz belediye başkanıdır ve 11 yıl önceki seçim projesin hala gerçekleştirememiştir. Engin siyasi tecrübeleri ile neden hala bu projeyi gerçekleştirememiştir? Sayın başkan halkın aydınlatılmasından ve muhalefetin sesinden rahatsız olmaktadır. Bugüne kadar vermiş olduğumuz önergeler cevaplanırken 'bizim de bu konu ile ilgili çalışmalarımız var ilerleyen zamanlarda bu konuları görüşeceğiz' diyerek halkımızdan gelen ve meclise taşıdığımız sorunları ertelemiştir. Yapmış olduğu açıklamalarda bu yöndedir. Yapılan basın açıklaması ile ilgili yanlış değerlendirmelere giderek ‘kendi yarattığı suni gündemini devam ettirme gayreti içerisindedir. Bilecik haklından iradelerini yok saydığı için özür dilemesi gerekirken talihsiz açıklamalarına devam etmeyi seçmiştir. Belediye meclis üyelerimizin belediye başkanının değerlendirmesine kalmamıştır. Hiçbir belediye meclis üyemizi veya herhangi bir parti üyemizi tenkit edici ve amacını aşan söylemler belediye başkanının yetkisinde ve tasarrufunda değildir.

Ayrıca Belediye Meclis Üyelerimiz belediyecilik anlamında bir fayda sağlamayacağını düşündükleri herhangi bir organizasyona ve yurt dışı gezilerine katılmamama kararı almışlardır. 

Editör: TE Bilişim