Barış Eren

MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk, İstanbul’da yapılan 16 Yaş Altı Atletizm Şampiyonasında uzun atlama ve engelli koşuda Türkiye üçüncüsü olan Hayriye Nur Arı’yı ödüllendirdi.

Karuk, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Yavuz Sultan Selim ortaokulu öğrencisi Arı’nın başarısının, kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Hayriye Nur Arı kardeşimiz, İstanbul’da yapılan 16 Yaş Altı Atletizm Şampiyonasında uzun atlamada 4,46 metrelik derecesi ile ve 60 metre engelli koşuda 11,07 saniyelik derecesi ile Türkiye üçüncüsü olmuştur. Kardeşimizi bu başarısından dolayı kutluyoruz” dedi.

Genç sporcuların desteklenmesi gerektiğini dile getiren Karuk, şöyle konuştu:

“Ülkemizde milyonlarca dolar verilerek yurt dışından sporcu transfer edildiği ve bunun yoğunluk kazandığı son dönemlerde, ülkemizde yetişen değerlere sahip çıkılmasının ve bunların Türk sporuna kazandırılmasının daha yararlı olacağını düşünüyorum. Bu kardeşlerimizin elinden tutularak uluslar arası arenaya taşımak hem Türkiye’nin itibarını arttıracaktır, hem de milyonlarca doların yurt dışına gitmesi engellenecektir. Benim temennim, Hayriye Nur Arı gibi kardeşlerimizin ülkemizde çoğalması ve destek olunması. Bizde MHP İlçe Teşkilatı olarak kardeşimize sporcu olması ve ülke çapında derece yapması nedeniyle eşofman takımı ve ayakkabı hediye etmek istiyoruz. Sporcu kardeşimizin her zaman yanında olacağız ve destekleyeceğiz.”

Karuk, konuşmasının ardından Arı’ya hediyelerini verdi.

Editör: TE Bilişim