Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik teşkilatının 15 Şubat günü gerçekleşecek olan il kongresi öncesi Ahmet Gürses, il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Adaylığını yazılı basın açıklaması ile duyuran Gürses, “Aldığım siyasi terbiye gereği ve sorumluluk sahibi bir ülkücü olarak, bugüne kadar çeşitli kademelerinde görev yaptığım partimin tabanı ile istişare ettim. Parti tabanımızın da talebi doğrultusunda, MHP Bilecik İl Başkanlığına Aday olmaya karar verdim.” ifadelerine yer verdi. Gürses, açıklamasında şunları aktardı:

Değerli hemşehrilerim

Mensubu olmaktan her zaman şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partimin yetkili organları, Bilecik İl Kongresinin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılması için gerekli kararı almışlardır. Teşkilatımız kongreye giderken, ülkemizin içinde bulunduğu durum özetle şöyledir;

Bugün ülkemiz, ekonomik olarak dizlerinin üzerine çökertilmiş, uluslararası güçlerin siyasi dayatmalarını rahatlıkla hayata geçirebildikleri bir duruma gelmiştir. İçeride yıkıcıların ve bölücülerin tehditleri iyice azmış, sıkıntı bütün yurt sathına yayılmıştır. Taşeronlar gaflet içerisinde ileri demokrasi zırvasıyla yönetme iddiasında iken, terör maşaları ülkemizin dört bir yanında Türk milletine adeta kan kusturmaktadır.

Avrupalı milletimizi, Ermeni tarihimizi, aşiret reisleri devletimizi sorgular hale gelmiştir. Her gün başka bir başkentten gelen taciz, azar, aşağılama ve alay hükümet tarafından sineye çekilmektedir. Dün Osmanlı'yı yıkan kapitülasyonlar, bugün küreselleşme adıyla karşımızdadır. Dün Balkanlar'da sergilenen mezalim, bugün Ortadoğu'da, Müslüman coğrafyasında tekrarlanmaktadır.

İlkesiz, seviyesiz, kirlenmiş siyasetin ürünü olan siyasiler sayesinde ülkemiz, yıkımın karanlık eşiğine kadar getirilmiştir. Bölücülere ihanete varan destek, bu mihraklara gösterilen yakın ilgi, Türkiye'yi alacakaranlık bir noktaya sokmuştur. Türk milleti adeta bölünmenin ve ayrışmanın karmaşasına itilmektedir. Etnik terör cüret kazanmış, iyice şımarmış ve aşağılık eylemlerini artırmaya başlamıştır.

İmralı'da yatan bebek katili, Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit ederek AKP'yle pazarlık yapma cüret ve cesaretini gösterirken, devlet adamı iddiasında olanlar, 2002 yılında bitmiş tükenmiş insanlık düşmanı örgütü yeniden toparlanmasına ve yönetmesine müsamaha göstermektedirler.

Biz Türk milliyetçilerinin milli coğrafya, milli varlık, milli beka için duyduğumuz kaygılar ve tehditler, 1919'lu işgal yılları ile örtüşmeye başlamıştır.

Bugün ne hazindir ki, 'Milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz' diyen görüş sahibi idareciler tarafından yönetiliyoruz.

Bütün bu gelişmeler, Türk milletinin bütün fertleri gibi şahsımı da etkilemiştir. Aldığım siyasi terbiye gereği ve sorumluluk sahibi bir ülkücü olarak, bugüne kadar çeşitli kademelerinde görev yaptığım partimin tabanı ile istişare ettim. Parti tabanımızın da talebi doğrultusunda, MHP Bilecik İl Başkanlığına Aday olmaya karar verdim.

Bizler Ülkücü hareketin temsilcileri Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak, rahmetli Başbuğumuzdan aldığımız Türk milliyetçiliği bayrağını, göklerde tertemiz ve başımız dik bir şekilde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu sinsi kuşatmayı yaracağız. Türk milletini düştüğü darboğazdan kurtaracağız. Fatih, Bizans'ın zincirlerini nasıl aştı ise biz de milliyetçiliğin etrafındaki zincirleri kıracağız.

İstiklal Savaşı Komutanı Gazi Mustafa Kemal'in "Zafer, zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak "Başardım" diyebilenindir şiarını rehber edinen Milliyetçi-Ülkücü kadrolar, bu düstur ile yola çıkacak ve ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkaracaktır.

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş bize, Allah'a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan itimadın birbiriyle nasıl çatışmadan, ahenk içinde bulunacağını göstermiştir. Bu büyük liderin, devlet ve dava adamının ülkücüleri ve hedefleri doğrultusunda azim ve kararlılıkla yürüyenler olarak, ülkemizin ve insanlarımızın birlik ve dirliği için dünya durdukça mücadelemiz sürecektir.

"Türkiye'nin sorunlar yumağından kurtulması için tek yol kalmıştır. O da Milliyetçi Hareket Partisi iktidarıdır" diyen Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, partimiz tek başına iktidara gelecek, ülkemiz insanının kabusu kalmayacak, Türkiye hoşgörü, uzlaşma ve huzur içinde geleceğe yönelecektir. Her zaman seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset ile Türkiye'mizin, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine bayraktarlık yapacak, tek başına iktidar yürüyüşümüzü, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi, büyük Türk Milleti'nin birliğinin ve dirliğinin sigortası olmaya devam edecektir. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Bir millet uyanacak, Türkiye'nin kalbi MHP'den atacak. Ne mutlu Türk'üm diyene!

AHMET GÜRSES KİMDİR?

1979 yılı Bilecik doğumluyum. İlköğretimimi babamın memuriyet görevi dolayısı ile Vezirhan İlköğretim okulunda, orta öğrenimimi Bilecik Anadolu Lisesi'nde, Yüksek Öğrenimimi Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde gördüm.

Ocak terbiyemi sırası ile Bilecik ve Çanakkale Ülkü Ocakları'ndan aldım. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, Bilecik İl Yönetiminde Sekreterlik görevi yaptım. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi Kurucular Kurulunda Muhasiplik görevi yapmaktayım.

Bilecik Ticaret Odasına kayıtlı serbest ticaret yapmakta olup, evliyim ve bir kız çocuk babasıyım.”   

Editör: TE Bilişim