Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, gazetemizi ziyareti sırasında Bilecik’e ilişkin projelerini sıraladı. Belediye Başkanı olduğundan şeffaf bir belediyecilik anlayışı içinde çalışma yürüteceğini de söyleyen Aday Atakan, Bilecik’te kesinlikle ittifakın söz konusu olmayacağını aktardı.

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil ile gazetemize ziyaret gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas ile görüşerek Bilecik’e ilişkin projelerini anlattı.

“Bilecik bizim için artık son nokta”

Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, 2007 yılından bu yana Bilecik’te görev yaptığını ve artık Bilecik’in yerlisi haline geldiğini belirttiği konuşmasında, “Aslen Uşak doğumluyum. Fakat 1984’ de memleketten çıktı.O zamandan buyana gurbetteyiz.Memleketin değişik yerlerinde vatana hizmet etmek için görev yaptık.2007 yılında ise Bilecik’e geldik,o zamandan beride Bilecik’teyim.Bilecik’e yerleştik, Bilecik’te kazanıyoruz, kazandığımızı Bilecik’e harcıyoruz.Çoluğumuz, çocuğumuz ile hepimiz buradayız.Memlekette kimsemiz kalmadı.Hepsi rahmetli oldu.Bilecik bizim için artık son nokta. Doyduğumuz,yerleştiğimiz bir yer oldu.”dedi.

“MHP bayrağını dalgalandırmak için elimizden geleni yaparız”

Akın Atakan adaylık sürecince ilişkin olarak, “Siyaset konusunda adaylık düşüncemiz yoktu. Sadece biz bu dönem Cumhur İttifakının bir üyesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek vereceğiz. Projelerimizle, gücümüzle seçimlerde bu şekilde çalışma yürüteceğiz şeklinde kararımız vardı. Nihayetinde biz sizi aday görmek istiyoruz diye bir teklif geldi. Bizde söyledik; “adaylık noktasında bir hazırlığımız yok, projemiz yok bizi affedin” diye ama ısrarla biz sizi görmek istiyoruz dediklerinde, madem bu vazife bize düştüyse bizde ‘seve seve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dalgalandırmak için elimizden geleni yaparız’ dedik ve yola çıktık”ifadelerine yer verdi.

“Sürekli her gittiğimiz yerde “ittifak var mı?” sorusu ile karşılaştık”

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Bilecik ziyaretinde ittifak olmayacağını söylemesi sonrası alanlara indiklerini söyleyen Aday Atakan, “Projelerim hakkında ise şunu söyleyebilirim; sizde takip ediyorsunuz. Geçen sene ortak akıl projelerinin mimarını Halil arkadaşımla beraber biz yaptık. Dolayısıyla Bilecik’in problemlerinin farkındayız. Çözümümüz zaten vardı. Neden sessizlik hakim olsu derseniz,sürekli her gittiğimiz yerde “ittifak var mı?” sorusu ile karşılaştık.Şu ana kadar ittifak var mı? olur mu? diye bekledik.Genel merkezimize de defalarca sorduk.Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman Bilecik ziyaretinde son noktayı koydu ve Bilecik’te ittifak yok dedi.Biz ondan sonra sahalara indik.Onun ardından projelerimizi deklere etmeye başladık.”

“Bilecik’in en önemli sorunu istişare edilmemesi”

Bilecik’in en önemli sorunun ise istişare olduğuna vurgu yapan MHP Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan,

“Herkese sorsak diyecektir ki; Bilecik’in en önemli sorunu ‘trafiktir,otoparktır’ diyecektir.Bence Bilecik’in en önemli sorunu;istişare edilmemesi,vatandaşa gidilmemesi.Bunun günümüzdeki karşılığı Bütüncül Yönetim.Nedir Bütüncül Yönetim? Biz projelerimizin arasına koyduk.Biz diyoruz ki kent meclisi kuracağız,kent konseyini çalıştıracağız.Bilecik’e ilişkin problemleri ilk önce kent meclisinde konuşacağız,vatandaşı orada tartıştıracağız.Bu konseylerde Bilecik’i konuşacağız,oradan çıkan sonucu da Belediye Meclisine getireceğiz,ve çözümleri ise orada paylaştıracağız.En önemli sorun bence bu.”dedi.

“Şeffaf bir Belediye Başkanı olacağım”

Aday Atakan, Belediye Başkanı olması durumunda kesinlikle şeffaf bir belediyecilik anlayışı içinde çalışma yürüteceğini söylediği açıklamasını ise  şu şekilde sonlandırdı:

“Yine projelerimden bir tanesi eski Elmas Büfe’nin bahçesinin olduğu ışıklı tabelanın yerine Bilecik Belediyesi’nin elektronik tabelasını asacağız.Bu tabelada Bilecik Belediyesi’nde gelir ne olmuş?gider ne olmuş?bugün ihale kim almış?önümüzdeki ihale durumları nedir? her şeyi orada açık ve şeffaf olarak duyuracağız. Kapılar sonuna kadar herkese açık olacak. Ondan sonra Bilecik’e ilişkin aş evi,kapalı otopark,sosyal market,parasız alışveriş,yaşlıların ve bakıma muhtaçların evlerini temizlemek için mobil temizlik ekibi,kapalı Pazar sayısı artıracağız,park alanlarımızı güvenlik kameraları ile donatacağız ve tarihi çarşı yaratacağız.”

Editör: TE Bilişim