Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday adayı olan 7 isimi düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. MHP İl Başkanlığında yapılan toplantıda; Mevlüt Loka, Naci Mercan, Mustafa Boyraz, İsmail Çırak, Murat Köftecioğlu, Ahmet İşlek ve Hüseyin Arabacı birer konuşma yaptı ve kendini tanıttı. İl Başkanı Ahmet Gürses partisinin seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, adayların MHP Genel Merkezinde belirleneceğini ve nihai kararın Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından verileceğini, adayların 18 Eylül’de kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

MEVLÜT LOKA: “NİYETİMİZ BİLECİK’İN GÖNDERİNE ÜÇ HİLALİ ÇEKMEK”

Toplantıda ilk söz alan isim Avukat Mevlüt Loka oldu. 1971 Pazaryeri doğumlu olan Loka, konuşmasına toprağa verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Geride bıraktığımız seçim dönemini değerlendiren Loka, koalisyon kurulamamasının faturasının MHP’ye çıkarılmak istendiğini söyledi ve partisinin en küçük bir kusuru olmadığını ifade etti. Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu dört şartın toplumun tüm fertlerinin istediği şartlar olduğunu belirten Loka, konuşmasında kendini kamuoyuna şu ifadelerle tanıttı:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ankara’daki temsilcisi olmak üzere adaylığımızı açıkladık. Gittik başvurduk. Tabi bu konuda pek çok aday adaylarımız var. Hepsi birbirinden kıymetli, hepsi birbirinden değerli. Fakat bu görevi kim alacak, kim yüklenecek? Bu konuda takdir genel merkezindir. İl, ilçe teşkilatlarımızındır. Ama en muhakkak ki cenabı Allah’ın takdiridir. Kısaca kendimden bahsedeyim. Ben 1971 yılında Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin Küçükelmalı köyünde doğdum. Çocukluğum, gençliğim o köyde geçti. Gerçi 12 yaşımızdan sonra Sakarya, Aliköy Öğretmen Lisesinde öğrenim hayatımıza devam ettik. Fakat tatil dönemlerimiz yine köyde geçti. Bilecik’te esnaflık yapan bir ailenin çocuğuyum. Bizim köyümüz 150 hanelik bir köydür. Göletiyle meşhur son dönemlerde. Ağırlıklı olarak esnaflıkla geçinirler. Bende böyle esnaflık yapan bir ailenin oğluyum. 3 çocuklu bir ailenin çocuğuyum. Ortaokul ve lise hayatımız Sakarya’da geçtikten sonra Sakarya Aliköy Öğretmen Lisesinde, Uludağ üniversitesi iktisadi ve idari bilimlerde maliye bölümünde okudum. Daha sonra Selçuk üniversitesinde hukuk fakültesinde okudum. 2003 yılından beride İstanbul’da serbest avukatlık yapmaktayım. Şayet bize bir görev verilirse, kısmet olursa Bilecik’in gönderine üç hilali çekmek niyetiyle yola çıktık. Allah kime kısmet ederse inşallah partimizi en iyi şekilde temsil eder. Bize de bu noktada çalışmak düşüyor.”

NACİ MERCAN: “VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Bozüyüklü girişimci, işadamı, mucit ve aynı zamanda boksör olan aday adayı Naci Mercan, bu güne kadar Bilecik’i ve Bozüyük’ü en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını ve kendisine görev verilmesi halinde “vatanın bölünmez bütünlüğü için” elinden geleni yapacağını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olan Mercan, yaptığı konuşmada kendisini şu ifadelerle tanıttı:

“Ben Naci Mercan, Bilecik/Bozüyük doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Konya Selçuk Üniversitesi mezunuyum. Şu anda Bozüyük’te kendi icat ettiğim ürünleri sattığım bir işletmem var. Bilecik’i bir yerlere getirmek için pek çok yazı yazdım. İdarecilik yaptığım yerlerde ilimi temsil ettim. 2004 yılında boks maçlarına gittiğim zaman, 27 senedir Bilecik ilinin boksta temsil edilmediğini öğrendim. Tek başıma gittim ve ilimi temsil etmenin gururunu yaşadım. Çok güzel konuşmalar hazırlamaya niyetim vardı ama ben doğal olmayı tercih ediyorum. Burada 7 tane aday adayımız var. Hepsi ağabeyim, arkadaşım, kardeşim. İsterdim ki Bilecik 7 tane milletvekili çıkarsın, 7’si de bizden olsun. Bizim yetiştirilme tarzımıza göre, görev verildiği takdirde görev alma düşüncesi vardır. Gün gelir hep beraber meclis kapısına yürürüz. Bilecik’in adını daha üst seviyelere taşırız.  

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu pozisyonda mutlu olmanın bir anlamı yok. Şu anda üzüntülü olmamdan dolayı fazla konuşmak da istemiyorum Ben Güneydoğu’da askerlik yaptım. En büyük operasyonların olduğu zamanda, operasyon taburunun görevli olduğu yerde şahsen askerlik yaptığım için çok asker arkadaşımı kaybettim. Bu olayları duydukça gerçekten çok üzülüyorum. O günler aklıma geliyor. Ben Naci Mercan, vatanın bölünmez bütünlüğü için elimden geleni yapacağım. Teşekkür ediyorum.”

MUSTAFA BOYRAZ: “TAŞIN ALTINA ELİMİ, GEREKİRSE GÖVDEMİ KOYARIM”

İlimizin işadamlarından Boyrazlar Hafriyat’ın sahibi Mustafa Boyraz, yaptığı konuşmaya terör saldırılarından şehit olan askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Aslen Tokatlı olan Boyraz, konuşmasında şunları söyledi:

“Sözlerime başlamadan önce son günlerde artan terör olaylarından art arda gelen şehit haberleriyle yürüklerimiz sızlamıştır. Bu saldırılarda şehit olan askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Şahsımı kısaca tanıtayım. Bilecik’te faaliyeti devam etmekte olan Boyrazlar Hafriyat sahibi Mustafa Boyraz. Tokat/Yeşilyurt doğumluyum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Uzun süredir Bilecik’te ikamet etmekteyim. Hafriyat etmekte olup Hafriyat sektöründe şehrimizde hizmet etmekteyim. Sizlerin de bildiği gibi merkez ilçe yönetiminde sanayi komisyon başkanlığı görevini yürütüyordum. Malumunuz 7 Haziran seçimlerinde ülkemizde hükümet kurulmamıştır ve erken seçim kararı alınmıştır. Bende ülkücü kardeşlerim, dava arkadaşlarım ve ülkeme gerek partim ve gerekse şehrimize daha iyi hizmet edebilmek amacıyla taşın altına elimi gerekirse gövdemi koymayı kendimi vazife bildim. Bu kutlu yolda siz değerli arkadaşlarımın da desteğiyle yürümeyi yüce Allah’tan diliyor hepinize teşekkür ediyorum. Var olun, sağ olun, Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene.

İSMAİL ÇIRAK: “SOĞAN EKMEKLE KARNINI DOYURMAYAN KİŞİDEN BU MİLLETE FAYDA GELMEZ”   

Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde de MHP’nin aday adaylarından olan Bozüyüklü esnaflardan İsmail Çırak, yaptığı konuşmada aday adayları arasında ortaokul mezunu olan tek ismin kendisi olduğunu söyledi ve köyden gelen isimlerin siyasete girmesinin önemine vurgu yaptı. “Memlekette bana göre tahsilli insanların bir yere gelmesinde sorun var. Ak Parti’deki herkes profesör. Memleketin geldiği nokta ortada” diyen Çırak, tarhana çorbası içmeyen, soğan ekmekle karnını doyurmayan kişilerin bu devlete faydalı olamayacağını savundu. Çırak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben İsmail Çırak, Bozüyük/Erikli Köyünden gelme 67 doğumluyum. 48 yaşındayım. Esnafım üstüne üstlük orta okul mezunuyum. 25 senedir esnaflık yapıyorum. Memlekette bana göre tahsilli insanların bir yere gelmesinde sorun var. AK Parti’de ki herkes profesör. Memleketin geldiği nokta ortada, demek ki bu profesörlerin yapacağı iş değil. İş köylülere düştü. Ben köylü olarak namus ve şeref sözü veriyorum. Bu memleket köylüler, bu sistemin içinde liderliğin içinde olduğu sürece düzelir. Okumuşların elinde olduğu sürece bizim gibi insanlar koyun olur. Onlar da başımızda çoban olur. İnsan önce soğan ekmek yemeyi bilecek, şükretmeyi bilecek.

Diğer partiler nasıl yapıyor? Belli bir mevki konuma geldiğinde, x partiden, paralelci diye bıraktırılıp yerine kendi partisinde kadın kollarında hizmet etmiş yürümüş insanlar oturtturuluyor. Bozüyük olarak söylüyorum. Belediyeler elimizdeyken biz, iktidar elimizdeyken, bu kadar insan gönül vermiş davasına koşan insan varken hangi fakiri bir yere soktuk bana söyleyin. Hangi açın karnını doyurduk bize söyleyin. Nasıl çalıştık Bilecik'te? Bozüyük'te biz birinci patiydik, üçüncü partiye düştük. Yakışır mı bu bize? Allah aşkına soruyorum bizim yerimiz bu değil. Buradaki aday adayı arkadaşlar da kim seçilirse seçilsin size namus ve şeref sözü veriyorum. İlk dönemki çalıştığımdan daha fazla çalışacağım. Ne mutlu Türküm diyene.”

MURAT KÖFTECİOĞLU: “MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK BU TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ”

Bozüyüklü işadamı ve işletmeci Murat Köftecioğlu, terör vurgusu yaptığı konuşmasında, kendilerine görev verilmesi durumunda terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi. Bilecik’in 2 aydır MHP milletvekili olmadığını hatırlatan Köftecioğlu, bu vekilliği tekrar geri almak gerektiğini söyledi. Köftecioğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

“1969 Tokat Zile doğumluyum. 1980 yılından itibaren Bozüyük'te ikamet ediyorum. İlk, orta ve lise tahsilimi Bozüyük'te tamamladıktan sonra, yüksek okul tahsilimi Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde bitirdim. Ekonomist unvanıyla mezun oldum. Mobilya ve otel işletmeciliği yapıyorum. Kuruluşunda doğduğum, kendisine değer verdiğim, önem verdiğim partiden aday adayı olarak şu anada huzurunuzdayım. Eğer ki hayırlı hizmetler yapabileceksem, eğer ki bu görevi layıkıyla başarabileceksem, eğer ki hizmet noktasında en büyük gayreti sarf edebileceksem rabbim bu işi bize nasip etsin, yoksa bizden uzak eylesin. Malumunuz üzerine 1999-2002 yılları arasında partimiz koalisyon hükümetiyle hükümet çalışması yaptı. Bu dönemde 1999-2002'ye kadar geçen sürede olaylar yine vardı, terör yine vardı. Ama bu terör 11 tane can aldı. 2002 yılında bu terör bitti, önlendi ve şehit vermez duruma geldi. Maalesef iktidarın yanlış politikalar neticesinde şu anda yüreğimiz kan ağlıyor. İktidarın bu yanlış tutumu nedeniyle de halk bir birine düşürülmeye çalışılıyor. Öncelikle bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak iktidara talibiz. Ne zaman ki bu millet doğruyu görür bizi iktidara taşırsa biz bu terörün de kökünü kazıyacağız. Buna hiç kimsenin şüphesi ve tereddüdü olmasın. Burada vekilsiz bir Bilecik temsil noktasında yalnız kalmıştır. 2 ay olmasına rağmen vekilimiz yoktur. Bu vekilliği tekrar almamız gerekiyor. Burada aday adaylığı için başvuran arkadaşlarımız var hepsine saygı duyuyorum. Ve daha önce yaptığımız gibi adayımız kim olursa olsun sonuna kadar arkasında duracağımı, çalışacağıma da sizlerin huzurunda söz veriyorum. Hz. Mevlana'nın bir sözü var diyor ki, "bizi bilen iyi bilir bilmeyen kendin bilir". Bizi bilen biliyor. Eğer bu iş bize kalırsa da bu işi neticelendireceğimizi de biliyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu terörü bitireceğimizi de biliyor. Şu anda Genel Başkanımız bekleme noktasında kendisine saygılarımızı sunuyoruz. Kendisinin emri doğrultusunda ne gerekiyorsa biz de yapmaya bir nefer olarak hazırız. Ne mutlu Türküm diyene.”

AHMET İŞLEK: “BÜTÜN ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLERİM”

Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek kendini tanıtan Ahmet İşlek, “Bilecikliyim, emekliyim, Türk Milliyetçisiyim. Ülkücüyüm” diyerek kısa bir konuşma yaptı ve tüm aday adaylarına başarılar diledi.

HÜSEYİN ARABACI: “ÖNEMLİ OLAN EN DOĞRU ADAYI ÇIKARABİLMEK”

Toplantıda son olarak Bilecik MHP eski Milletvekillerinden Hüseyin Arabacı söz aldı. Dodurgalı olan Arabacı, 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi ve partisinin başarılı olmasının yolunun doğru adayla yola çıkmak olduğunu söyledi. Her kim aday olursa olsun, bir önceki seçimde yapılan hataları telafi ederek çalışacaklarını ifade eden Arabacı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“1 Kasım seçimlerinin özellikle seçimlerin seçimi olacağını, böyle bir öneme haiz olduğunu söylemek istiyorum. Biz daha 2 ay önce seçim yaptık burada. Seçim sonuçları belli ve ne söylediği anlaşılır durumdayken biz bu seçimi yok sayarak, olmamış sayarak yeniden seçime gidiyoruz. Aslında Türkiye şu anda 1 Kasım’a sadece bir kişinin kaprisi yüzünden seçime gidiyor. Türkiye’de 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Türkiye’de gerçekten siyasal yapı, ekonomik yapı, sosyal yapımız, yönetim yapımız devlet sistemimiz rejimimiz önemli ölçüde değişti. Fiilen değiştirildi. Türkiye üniter yapıdan feodal yapıya doğru mütemadiyen ve zorla değiştirilmeye çalışılıyor. 1 Kasım seçimlerinde ki beklenti, AKP’nin Tayyip Erdoğan’ın Cumhur Başkanı’nın beklentisi tek başına iktidar olarak veya 400 vekil alarak Türkiye’de yeni bir federal bir devleti yeni bir yönetim sistemini Türkiye’ye getirmek. Bu şudur, Türkiye Cumhuriyet’ini tarihten silmek ve yerine adı başka bir şey olan yeni bir devleti, rejimi ve sistemi getirmek. Bugün yaşadığımız, yaşamakta olduğumuz olaylarda hep bunun zaten parçası.

Türkiye ekonomik açıdan, siyasal açıdan, sosyal açıdan her açıdan Türkiye çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya zaten. Sadece çeşitli nedenlerle belki vatandaş göremiyor. Türkiye’de hakikaten sermaye el değiştirdi. Türkiye’de bürokrasi el değiştirdi. Türkiye’de medya el değiştirdi. Türkiye’de güç el değiştirdi. Kimden alındı? Kimden alındı bu güç? Kime verildi? O kadar belli ve görüyoruz ki. 1 Kasım seçimlerinde eğer Türkiye bu gidişi durduramazsa Türkiye bir felakete doğru hızla sürüklenir. Bu sürüklenmenin önüne geçecek ve dur diyecek önleyecek olanda hiç şüphe yok ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısıdır. Varlığıdır ve gücüdür. MHP mecliste ne kadar çok sayıyla yer alır ve temsil edilirse Türkiye o kadar kurtuluşa, feraha, ulaşır.

Bizlere düşen bir şey var. Tabi ki önce cenabı Allah’ın takdiri sonra genel merkezimizin ve partimizin takdiriyle hangimiz olursak olalım. Bu seçimin şahıslarımız açısından çok bir önemi yok. Adayın benim olmamla herhangi bir arkadaşımızın olması arasında bir fark yok. Ben yeniden vekil seçilsem aldığım maaşım 5 bin lira artacak. Zaten o gelirim de var çok şükür. Yeniden vekil olmamın bana getireceği özlük haklarına şu anda ihtiyacım yok. Mevzu bu değil zaten. Mevzu Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik’te bu sene başarılı olması. Önce en doğru adayı çıkarabilmek. Hepimize birden düşen ortak görev, arkasından hangimiz aday olursak olalım topyekûn bir önceki seçimde yaptığımız bazı hataları, noksanları telafi ederek çalışıp inşallah meclise en başarılı şekilde girmek. Huzura çıktık ve takdir bekliyoruz. Saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim