Bilecik Belediyesi tarafından 3 yıl önce yaklaşık 500 bin liraya yaptırılan mezbahanın 10 yıllığına kiralanmasına karar verildi. Avrupa Birliği (AB) standartlarına uymadığı gerekçesiyle Tarım Bakanlığı tarafından ruhsat verilmeyen ve 2 yıldır işletmeye açılamayan mezbahaya, ilimizden bir girişimcinin talip olduğu öğrenildi. Önceki gün Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye açısından karlı bir yatırım olmayan mezbahaya talip olduğunu söyledi. Yağcı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Mezbaha yapımına başladık ancak Tarım Bakanlığı’nın Avrupa Birliği kıstasları çerçevesinde mezbahalarda aranan şartlarının değişmesi sonucu maalesef mezbahayı işletmeye açamadık. Mezbahaya yapılması gereken yeni yatırımların var. Bunlar da belediye için hesap etmediğimiz artı yük oluşturuyor. Ayrıca mezbaha işletmek belediyeye kar getirmeyen ek bir yük. Şehrimizde mezbahamız yok dememek adına bu işi başlattık. Bize kar getirmeyecek bir yatırıma daha fazla harcama yapmak istemedik.”

Başkan Yağcı, kendilerine teklif getiren şahsın il dışında büyük marketlere et tedariki konusunda uzun vadeli sözleşme yaptığını, bu nedenle belediye mezbahasına talip olduğunu söyledi: “Şehrimizde et kesim ve satış işleriyle uğraşan bazı arkadaşlar belediyemize müracaat ederek, bu ek yatırımları yaparak mezbahayı hayata geçireceğini ve talip olduklarını söylediler. Bu tesisin 10 yıllığına kiralanması için meclisimizden izin çıkarsa burayı açık ihaleye çıkaracağız. İhale sonucunda en uygun şartları veren kişiye verilecek.”

Bilecik Belediyesi Mezbahasının 10 yıllığına kiralanması teklifi meclis üyelerine sunuldu ve Ak Parti ve CHP’li üyelerin kabul, MHP’li üyelerin çekimser oylarıyla kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim